Φόρμα αναζήτησης

Premier League: Ένα πρωτάθλημα για μεγάλα πορτοφόλια!

Μιλάμε για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, άρα και το πιο ακριβό!

Οι φετινές αυξήσεις όμως σε ό,τι έχει να κάνει με τη Premier League αναγκάζουν τους φανατικούς οπαδούς να πληρώνουν αδρά για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Η έρευνα της KPMG Football Benchmark φανέρωσε τις ανεβασμένες τιμές, σε σχέση με πέρσι, των δικαιωμάτων τoυ αγγλικού πρωταθλήματος.

Οι συνολικές δαπάνες των οπαδών με ένα σύντομο υπολογισμό υπερβαίνουν τις 1.3δις λίρες, ποσό που έχει αυξηθεί κατά 6.5% σε σχέση με την περασμένη περίοδο και 31% από το 2015-16!

Μέσα σε αυτές τις τιμές υπολογίζονται τα πάντα! Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις (αύξηση 40%), το merchandising (αύξηση 21%), τα εισιτήρια των αγώνων (αύξηση 14%) και τα επιπλέον που καταναλώνουν στο γήπεδο (αύξηση 11%).

Όσοι λοιπόν δηλώνουν πιστοί στην ομάδα τους και την ακολουθούν παντού θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 1.888 λίρες ο καθένας για όλη τη σεζόν!

Τώρα εάν είσαι οπαδός της Άρσεναλ τα πράγματα είναι πιο ακριβά, αφού κατά μέσο όρο εκτιμάται ότι ο καθένας πληρώνει 2.238 λίρες, αύξηση 2.4%.

Μέσα στο top-6 των ακριβότερων συλλόγων βρίσκεται- παραδόξως- η Νοιούκαστλ, παρά το γεγονός ότι δεν λογίζεται ανάμεσα στις κορυφαίες της κατηγορίας.

Πηγή: england365.gr