Φόρμα αναζήτησης

Ποια εξήγηση δίνει ο πρόεδρος της UEFA για την εξτρά αλλαγή σε περίπτωση διάσεισης ποδοσφαιριστή

Την δυνατότητα επιπλέον αλλαγής σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής υποστεί διάσειση την ώρα του παιχνιδιού πιθανότατα θα έχουν οι ομάδες από το 2021, μετά από εισήγηση του προέδρου της UEFA, με αφορμή το περιστατικό του Γιαν Βερτόνχεν στον ημιτελικό της Τότεναμ με τον Άγιαξ.

«Θα μπορούσε να είχε πάθει κάτι πολύ χειρότερο και θα το μετανιώναμε για όλη μας τη ζωή. Τρόμαξα όταν είδα έτσι τον Βερτόνχεν, ήταν προφανές ότι δεν αισθανόταν καλά όταν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο», δήλωσε φανερά θορυβημένος, ο Αλεκσάντερ Τσεφερίν για εκείνο το περιστατικό από το εντός έδρας παιχνίδι των «σπιρουνιών» με τον Αίαντα στα ημιτελικά του Champions League.

«Θα συζητήσουμε αλλαγές στους κανόνες του παιχνιδιού με την FIFA, η οποία επίσης είναι ευαίσθητη σε τέτοια θέματα, ώστε να υπάρχει αλλαγή για τους παίκτες που τραυματίζονται τόσο σοβαρά. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την επιρροή της αλλαγής στο παιχνίδι και αν αυτό δίνει πλεονέκτημα σε κάποια ομάδα τόνισε ότι: «Το πλεονέκτημα θα είναι μηδαμινό. Η συγκεκριμένη αλλαγή δεν πρόκειται να επηρεάσει το παιχνίδι ή να το κάνει λιγότερο ενδιαφέρον. Τι είναι πιο σοβαρό από αυτό; Βοηθάς έναν παίκτη από τόσα εκατομμύρια και είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις».

Πηγή: england365.gr