Φόρμα αναζήτησης

Ποδηλασία: Βαθμοί και εμπειρίες για την Άντρη Χριστοφόρου σε ΗΠΑ – Καναδά (πανέτοιμη για τους Πανευρωπαϊκούς του Μινσκ)

Άλλο ένα βήμα προς την επίτευξη του μεγάλου στόχου της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για δεύτερη φορά στην καριέρα της, πραγματοποίησε η Άντρη Χριστοφόρου.

Η 27χρονη Πρωταθλήτρια Κύπρου και το 2019, τόσο στο δρόμο όσο και στην ατομική χρονομέτρηση, βρέθηκε πρόσφατα σε περιοδεία σε ΗΠΑ και Καναδά, με την επαγγελματική της ομάδα, τη Cogeas Mettler, με τα χρώματα της οποίας αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά.

Μετά από δύο αγώνες χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον στις ΗΠΑ, η ομάδα μετέβη στον Καναδά, όπου η Χριστοφόρου μάζεψε 65 βαθμούς, που την εδραίωσαν για τα καλά στο Top 100 της Παγκόσμιας Κατάταξης – βρίσκεται κάπου στη μέση.

«Ήταν αγώνας Κατηγορίας 1 που έδινε αρκετούς βαθμούς. Πήγαινα με στόχο την ατομική χρονομέτρηση, όμως στην Road Race πήγα πολύ δυνατά, έμεινα κοντά στη βαθμολογούμενη 25αδα και τελικώς σκόραρα 30 βαθμούς. Ένιωθα πάρα πολύ καλά, ίσως καλύτερα από κάθε άλλη φορά φέτος» είπε ο Άντρη Χριστοφόρου, που μάζεψε άλλους 35 βαθμούς από το χρονόμετρο.

«Η περιοδεία στην Αμερική δεν ήταν στο πλάνο της χρονιάς, όμως μου το ζήτησε η ομάδα τον τελευταίο μήνα και τελικά βγήκε κάτι πάρα πολύ σημαντικό» εξηγεί.

Την Τετάρτη (19/6) η Άντρη θα αναχωρήσει με την εθνική ομάδα για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην καριέρα της. Το επόμενο μεγάλο ραντεβού για φέτος είναι στο Giro Rosa, 5-14 Ιουλίου. Πρόκειται για τη γυναικεία εκδοχή του Giro d’ Italia.

Οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Χριστοφόρου συνεχίζονται έως και τον Οκτώβριο όταν θα «κλείσει» η Παγκόσμια Κατάταξη και θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των κοριτσιών που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020.

Την Χριστοφόρου χορηγούν η ΟΠΑΠ Κύπρου, η ΕΚΟ και τα Arizona drinks ενώ στηρίζεται από το κατάστημα Cyclo, τα εξειδικευμένα προϊόντα τεχνολογίας Garmin, την Activate Cyprus και το κατάστημα The Optic Co. με τα γυαλιά ηλίου Adidas.