Φόρμα αναζήτησης

Ποδηλασία: Άλλοι είκοσι βαθμοί για την Άντρη με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται η Άντρη Χριστοφόρου όπως έδειξε και στους δύο τελευταίους αγώνες της στην Αλάνια της Τουρκίας, που έγιναν το περασμένο σαββατοκύριακο.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια της ποδηλασίας είχε μια πέμπτη και μια έβδομη θέση, προσθέτοντας είκοσι πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Η Χριστοφόρου έχει συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

«Οι είκοσι βαθμοί σε έναν αγώνα που δεν μου ταίριαζε πάρα πολύ ήταν ένα πολύ ενθαρρυντικό αποτέλεσμα το οποίο ήρθε και λίγο ανέλπιστα, για να είμαι ειλικρινής», λέει η ίδια η Άντρη Χριστοφόρου, η οποία πλέον προετοιμάζεται για την Aphrodite Cycling Race στην Πάφο, 29-30 Μαρτίου.

Μετά από τρεις αγώνες φέτος η Κύπρια πρωταθλήτρια έχει ογδόντα πέντε βαθμούς στην κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να βρεθεί στις πρώτες εκατό της Παγκόσμιας Κατάταξης το προσεχές φθινόπωρο. Στη διαδικασία πρόκρισης μετρούν μόνο οι πόντοι του 2019. Εκτιμάται ότι για να το πετύχει θα χρειαστεί λίγο παραπάνω από διακόσιους πόντους.

Την Χριστοφόρου χορηγούν η ΟΠΑΠ Κύπρου, η ΕΚΟ και τα Arizona drinks ενώ στηρίζεται από το κατάστημα Cyclo, τα εξειδικευμένα προϊόντα τεχνολογίας Garmin, την Activate Cyprus και το κατάστημα The Optic Co. με τα γυαλιά ηλίου Adidas.