Φόρμα αναζήτησης

Πικραμένος ο Ουζόχο: «Η Ομοσπονδία πρέπει να κάνει κάτι, θα επηρεάσει την εικόνα του ποδοσφαίρου»

Απόφαση – καταπέλτης με πολλαπλές προεκτάσεις ήταν για την Ανόρθωση το πόρισμα του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ που ουσιαστικά δικαίωσε τον Απόλλωνα στη διαμάχη που μαινόταν αυτό το διάστημα με επίκεντρο το δελτίο υγείας του Φράνσις Ουζόχο.

Πρόκειται για μια πολύκροτη ιστορία, που αναμφίβολα στιγμάτισε τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο, εν πολλοίς καθορίζει και τη μοίρα της «Κυρίας», έστω κι αν σε μια απέλπιδα προσπάθεια επιχειρεί να αντιστρέψει την απόφαση της αφαίρεσης των εννέα βαθμών, ενώ κάθε άλλο παρά απαρατήρητες περνούν και οι τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του υπαίτιου στην υπόθεση.

Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας των κυανόλευκων της Αμμοχώστου τοποθετήθηκε στον Alpha, όπου αποκάλυψε τα συναισθήματα του με τα όσα βίωσε το τελευταίο διάστημα, εκφράζοντας την άποψη ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί κακή εικόνα για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

«Η Κύπρος έχει πολύ καλό πρωτάθλημα. Αλλά τέτοια πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Αν αυτό το πρωτάθλημα θέλει να εξελιχθεί, πρέπει να το πω δεν γίνεται να έρχεσαι και να με τιμωρείς για κάτι που δεν γνωρίζω. Έχω κάποιο πρόβλημα; Είμαι ένοχος για οτιδήποτε συμβαίνει; Δεν το νομίζω. Άρα, η Ομοσπονδία πρέπει να κάνει κάτι, πιστεύω, γιατί αν με βάζουν σε αυτή την κατάσταση όλη η Ευρώπη παρακολουθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φράνσις Ουζόχο και προσθέτει:

«Δεν είναι μόνο για εμένα, επηρεάζει την εικόνα της ίδιας της χώρας. Όταν συμπεριφέρεσαι σε ένα ξένο που ήρθε από την Ευρώπη για να παίξει ποδόσφαιρο με αυτό τον τρόπο, τον τιμωρείς για κάτι που δεν φταίει, νομίζω άλλοι άνθρωποι θα φοβηθούν να έρθουν εδώ γιατί όταν περάσεις από όλα αυτά, σκέφτεσαι καλύτερα, και βλέπεις ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είναι καλυμμένος, ο ποδοσφαιριστής δεν προστατεύεται».