Φόρμα αναζήτησης

Βόλεϊ (γυναικείο): Κρίνονται όλα στο φινάλε (όλα τα δεδομένα)

Η πιο μεγάλη μέρα της μάχης στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας βόλεϊ γυναικών είναι η σημερινή.

Η 14η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κρίνει τα πάντα εκτός από την πρωτιά, που την έχει ήδη σφραγίσει η Ανόρθωση.

Την τέταρτη θέση διεκδικούν η Ολυμπιάδα και ο Απόλλωνας. Η Ολυμπιάδα υποδέχεται την Ανόρθωση και με νίκη 3-0 ή 3-1 «καθαρίζει», ανεξαρτήτως του τι θα πράξει ο Απόλλωνας στην Πάφο απέναντι στον Korantina Homes Παφιακό.

Αν, όμως, η Ολυμπιάδα χάσει με 0-3 ή 1-3 και ο Απόλλωνας κάνει το αντίθετο στην Πάφο, η 4η θέση πάει στη Λεμεσό. Εφόσον η Ολυμπιάδα χάσει από την Ανόρθωση με 2-3 και ο Απόλλωνας κερδίσει με 3-0 ή 3-1, πάλι παίρνει τη θέση.

Με ήττες 2-3 και για τις δύο διεκδικήτριες της τετράδας ευνοείται η Ολυμπιάδα, όπως και με ήττες με 3-0 ή 3-1.

Ντέρμπι παραμονής θα διεξαχθεί στο Αυγόρου, όπου θα αναμετρηθούν το έβδομο ΘΟΪ με την όγδοη Αναγέννηση Δερύνειας (20:00), που έχουν από μία νίκη και 12 ήττες και τα ίδια σετ (11-38).

Δεδομένα θα παίξουν άλλες δύο φορές στον όμιλο της διαβάθμισης, αλλά θέλουν να μπουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις στα πλέι άουτ. Τα πράγματα εδώ είναι πιο απλά, αφού όποια κερδίσει, ανεξαρτήτως σκορ, θα πάρει την 7η θέση.

Στον τέταρτο αγώνα, η Robo Markets ΑΕΛ υποδέχεται την Τεχνοοικία ΑΕΚ (20:00, Cytavision). Στη μέση μπαίνει η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, έστω κι αν η ΑΕΛ θα έχει να δώσει έναν ακόμα αγώνα με την Ανόρθωση (05/02).

Εάν απόψε κερδίσει η ΑΕΚ με 3-0 ή 3-1, κλειδώνει τη 2η θέση. Νίκη της ΑΕΚ με 3-2 αφήνει πιθανότητες και στην ΑΕΛ ενόψει του αγώνα με την Ανόρθωση.

Νίκη των γαλαζοκιτρίνων με 3-2 αφήνει την ΑΕΚ δεύτερη και κρατάει την τύχη της στα χέρια της. Τέλος, νίκη της ΑΕΛ με 3-0 ή 3-1 ανεβάζει τελεσίδικα στη 2η θέση τις Λεμεσιανές.