Φόρμα αναζήτησης

Η κοινή πορεία των δύο… ΑΕΚ!

 

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σάββατο 9/2)

 

Βίους παράλληλους διανύουν φέτος η ΑΕΚ Λάρνακας και η ΑΕΚ Αθηνών. Κοινή πορεία και όμοιες αποφάσεις από τις δύο διοικήσεις.

Η πορεία των δύο ΑΕΚ, που έχουν και πολλούς κοινούς οπαδούς, είναι πανομοιότυπη από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα.

Κύπελλο η ΑΕΚ Λάρνακας, πρωτάθλημα η ΑΕΚ Αθηνών, εντυπωσιακό ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πρόκριση στους ομίλους Europa League και Champions League αντίστοιχα, ξεφούσκωμα στη συνέχεια του πρωταθλήματος και αλλαγή προπονητών.

Μετά από 14 χρόνια η ΑΕΚ Λάρνακας κέρδισε το 2018 το κύπελλο. Την ίδια εποχή η ΑΕΚ Αθηνών κέρδισε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Ωστόσο, και οι δύο ομάδες, παρόλο που κατέκτησαν τίτλους, άλλαξαν προπονητή (και οι δυο ήταν Ισπανοί) το καλοκαίρι, για διαφορετικούς λόγους.

Εκκίνηση της σεζόν με νέους τεχνικούς και νέες επιτυχίες, αυτή τη φορά στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ Λάρνακας μετά από επτά χρόνια προκρίνεται ξανά στους ομίλους του Europa. Η ΑΕΚ Αθηνών μετά από 12 χρόνια μπαίνει στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Τα ταμεία γέμισαν. Και κατά σύμπτωση, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από την Ευρώπη οι δύο διοικήσεις τα προορίζουν για τα γήπεδά τους. Ο Καραπατάκης για να αναβαθμίσει την «Αρένα», ο Μελισσανίδης για να χτίσει την εντυπωσιακή «Αγιά Σοφιά».

Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Οι δύο ομάδες κάπου… κλάταραν στο πρωτάθλημα. Ίσως διότι τα χρήματα από την Ευρώπη φυλάχτηκαν για τα γήπεδα και δεν επενδύθηκαν για καλές μεταγραφές, ώστε να υπάρχει βάθος. Ώσπου οι δύο διοικήσεις προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή.

Κατά σύμπτωση, αμφότερες έφεραν πίσω αυτούς που είχαν τον περασμένο Μάιο. Η ΑΕΚ Λάρνακας τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ και η ΑΕΚ Αθηνών τον Μανόλο Χιμένεθ. Κι άλλη σύμπτωση, Ιδιάκεθ και Χιμένεθ ήταν αντίπαλοι στην αρχή της φετινής περιόδου στη Segunda Division, σε Σαραγόσα και Λας Πάλμας αντίστοιχα. Και οι δύο, όμως, απολύθηκαν, αφού οι πορείες των ομάδων δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Απομένει να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η πορεία των… ΑΕΚ τους τον Μάιο.