Φόρμα αναζήτησης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση των διαιτητών και το απίστευτο μπάχαλο (pic)

Ένα απίστευτο μπάχαλο εκτυλίσσεται στο ελληνικό μπάσκετ με μεγάλο χαμένο το ίδιο το άθλημα.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των διαιτητών του πρώτου ντέρμπι των «αιωνίων» για τα πλέι οφ της Basket League υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις τόσο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ως γνωστόν στη διαιτητική τριάδα του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων συμπεριελήφθησαν οι Παναγιώτης Αναστόπουλος και Τάσος Μάνος (μαζί με τον Παναγιώτη Διαμαντή), οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητοι» για τους Πειραιώτες, μετά τον επεισοδιακό μεταξύ τους αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας (13/2).

«Ελπίζουμε πως ο κ. Αναστοπουλος δεν θα είναι επηρεασμένος από την επίθεση των ταυτοποιημένων οπαδών του Ολυμπιακού και δεν θα υπάρξουν αποφάσεις αντίστοιχες με τα βήματα του Σπανούλη και τη μπουνιά του Παπανικολάου στον Σινγκλετον», ήταν το πρώτο σχόλιο των πράσινων.

Από την πλευρά της η ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησε με ένα tweet για την κλήρωση των διαιτητών, κάνοντας λόγο για απαρτία με τους Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Μάνο Παπαδόπουλο παρόντες.

«Χαιρετίζουμε τη μετά από καιρό ορθή λειτουργία της 5μελούς επιτροπής της ΚΕΔ, η οποία σήμερα συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία με παρόντες τους κ.κ. Ταβουλαρέα, Κορομηλά, Συμεωνίδη, Μ.Παπαδόπουλο, Δ.Γιαννακόπουλο», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ερυθρόλευκοι.

Ζητά αναβολή των πλέι οφ και παραίτηση Γαλατσόπουλου

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έστειλε εξώδικη επιστολή στον ΕΣΑΚΕ, με την οποία καλεί τον σύνδεσμο να ανακαλέσει την επικύρωση του πίνακα βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου στη Basket και να αναβληθεί άμεσα η έναρξη των πλέι οφ.

Παράλληλα, η ερυθρόλευκη ΚΑΕ ζητεί την άμεση παραίτηση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλου και της νομικής συμβούλου του συνδέσμου, Ελένης Γονιδάκη, θεωρώντας πως κατεύθυναν τα μέλη του ΕΣΑΚΕ να αποφασίσουν στην έναρξη των πλέι οφ, χωρίς πρώτα να περιμένουν να αποφανθεί το ΑΣΕΑΔ στην προσφυγή που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός για μη νόμιμο ορισμό των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής από την ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός απέστειλε σήμερα (17/05) εξώδικη επιστολή στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε., με την οποία κάλεσε τον Σύνδεσμο να ανακαλέσει την παράνομη επικύρωση του πίνακα βαθμολογικής κατάταξης της Κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος και να αναβληθεί άμεσα η έναρξη των πλέι-οφ.

Ταυτόχρονα, ζήτησε την άμεση παραίτηση του Προέδρου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Ευάγγελου Γαλατσόπουλου και της Νομικής Συμβούλου, Ελένης Γονιδάκη, για όσα αναληθή και παραπλανητικά δήλωσαν εν γνώσει τους κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., κατευθύνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τα μέλη να προβούν στη λήψη της σχετικής απόφασης.

»Για ακόμη μία φορά, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός δηλώνει πως επιφυλάσσεται να στραφεί νομικά εναντίον κάθε νομικού και φυσικού προσώπου για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων της ομάδας μας».

Αγωγή Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ Ολυμπιακός

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, τώρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα προχωρήσει σε αγωγή και μήνυση κατά της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αισθάνεται πως η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο twitter, αμέσως μετά τον ορισμό των διαιτητών του πρώτου προημιτελικού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, στο ΟΑΚΑ (20/5), συνιστά προσβολή της προσωπικότητάς του και αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter, λίγη ώρα μετά την κλήρωση των Αναστόπουλου, Μάνου και Διαμαντή, η ΚΑΕ Ολυμπιακός εντάσσει τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνο Παπαδόπουλο, και τον «ισχυρό άνδρα» της πράσινης εταιρείας, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στην επιτροπή της ΚΕΔ που είναι τριμελής.

Παράλληλα, η πλευρά του Παναθηναϊκού καταγγέλλει τους ερυθρόλευκους για τη στάση τους επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτές οι πράξεις και τα tweets οδηγούν τους χούλιγκαν έξω από τα σπίτια».