Φόρμα αναζήτησης

Παναθηναϊκός: Η μεγαλύτερη περίοδος «ξηρασίας» τίτλων στην 111χρονη πορεία του!

Κάθε μεγάλος σύλλογος ανά τον κόσμο, περνάει κατά καιρούς, δύσκολα, πολύ δύσκολα «φεγγάρια». Κατά κάποιον τρόπο, όλο αυτό μοιάζει σχεδόν νομοτελειακό. Απειρα τα παραδείγματα, παγκοσμίως, σε όλα τα πρωταθλήματα και σε όλες τις ομάδες πρώτου μεγέθους…

Για τον Παναθηναϊκό εντούτοις, το συγκεκριμένο, σκοτεινό «φεγγάρι» κράτησε, κρατάει (και καταπώς φαίνεται θα κρατήσει) περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του.

Σε δύο εβδομάδες, με την ολοκλήρωση της εφετινής Super League (5/5), συμπληρώνονται εννέα χρόνια από την τελευταία φορά που αρχηγός του «τριφυλλιού» -ο τεράστιος Γιώργος Καραγκούνης εν προκειμένω- σήκωσε στον αττικό ουρανό, το τρόπαιο του πρωταθλητή. Η μεγαλύτερη περίοδος «ξηρασίας» τίτλων στην 111χρονη πορεία του συλλόγου.

Μεγαλύτερη στην «ουσία» της κι απ’ το διάστημα των 19 ετών που μεσολάβησαν από το πρωτάθλημα του 1930, μέχρι το επόμενο του 1949, το πρώτο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον εμφύλιο. Διότι (και) σε εκείνα τα 19 χρόνια ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές πρωταθλητής Αθηνών (1931, 1934, 1937, 1939) χάνοντας τον πανελλήνιο τίτλο στα μπαράζ των πρωταθλητών των Ενώσεων και κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδος, ενώ στο ενδιάμεσο «χάθηκαν» και πέντε σεζόν λόγω της κατοχής.

Πλέον το αρνητικό ρεκόρ του «τριφυλλιού», επί ημερών Α’ Εθνικής, έσπασε Και τη νέα χρονιά οι «πράσινοι» οδεύουν για μία δεκαετία χωρίς τίτλο, με μοναδική «φωτεινή» εξαίρεση το κύπελλο του 2014.

Πολλά, πάρα πολλά για ένα μέγεθος σαν τον Παναθηναϊκό, που ψάχνει εναγωνίως έναν άνθρωπο που θα του δώσει και πάλι όραμα για την επόμενη μέρα.