Φόρμα αναζήτησης

Οριστικό ξεκαθάρισμα – Οι βαθμολογίες και το σκηνικό σε κάθε όμιλο

Τα ψέματα… τελειώνουν. Τα προκριματικά για το Εuro 2020 φθάνουν στο τέλος τους, με τη διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγωνιστικών. Θα μάθουμε λοιπόν όλες τις Εθνικές ομάδες που θα δώσουν ραντεβού για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο θα αρχίσει στις 12 Ιουνίου και για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε δώδεκα διαφορετικές πόλεις.

Μέχρι τώρα έξι ομάδες έχουν εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο. Πρόκειται για την Ουκρανία από τον 2ο όμιλο, την Ισπανία από τον 6ο, την Πολωνία από τον 7ο, το Βέλγιο και τη Ρωσία από τον 9ο, στον οποίο συμμετείχε και η Εθνική μας, και την Ιταλία από τον 10ο όμιλο. Κάποιες άλλες βρίσκονται μία ανάσα από την πρόκριση, όπως για παράδειγμα η Ολλανδία, η Γερμανία, η Κροατία, η Αυστρία, η Γαλλία και η Τουρκία.

Εφτά παιχνίδια

Σήμερα είναι προγραμματισμένα παιχνίδια σε τρεις ομίλους. Στον 1ο θα γίνει σκληρή μάχη ανάμεσα σε Τσεχία και Κόσοβο μιας και η Αγγλία αναμένεται να… τσεκάρει το εισιτήριο απέναντι στο Μαυροβούνιο. Στον 2ο όμιλο, Πορτογαλία και Σερβία έχουν προβάδισμα απέναντι σε Λιθουανία και Λουξεμβούργο, με τους Ίβηρες να έχουν και τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, παρέα με την Ουκρανία. Τέλος, στον 7ο η Ισλανδία θα παίξει τα ρέστα της με αντίπαλο την Τουρκία, ενώ εύκολη αποστολή θα έχει η Γαλλία κόντρα στη Μολδαβία. Τέλος, Αλβανία και Ανδόρα θα παίξουν για τη… φανέλα.