Φόρμα αναζήτησης

Ολυμπιακός: Απορρίφθηκε η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για το ντέρμπι και παραμένει η αφαίρεση βαθμών

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του Ολυμπιακού για την τιμωρία που είχε επιβληθεί (-6 βαθμοί και πρόστιμο 11.000 ευρώ) για τη μη προσέλευση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Οι ερυθρόλευκοι δεν προσήλθαν για να αγωνιστούν απέναντι στους πράσινους στο ντέρμπι της 17ης Μαρτίου, με αποτέλεσμα το φύλλο αγώνα να κλείσει στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

Η τιμωρία που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για τη μη προσέλευση ήταν:

α) Μηδενισμός της ομάδας λόγω του ό,τι από υπαιτιότητά της δεν διεξήχθη προγραμματισμένος αγώνας και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ΕΥΡΩ ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου, και

β) για μη συμμετοχή της εγκαλουμένης ΚΑΕ απο υπαιτιότητα της συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας, την ποινή της στέρησης έξι (6) βαθμών και χρηματικού προστίμου οχτώ χιλιάδων (8.000,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ της 17-3-2019.

Οι Πειραιώτες προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, που όμως απέρριψε την προσφυγή κι έτσι οριστικοποιήθηκε η βαθμολογία της Basket League.

Αναλυτικά η απόφαση του ΑΣΕΑΔ:

«Το Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ’ αρ. 52/6-5-2019 απόφασή του απορρίπτει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. Κ.Α.Ε.» κατά του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. Κ.Α.Ε.». Διατάσσει την κατάπτωση του παραβόλου υπέρ του Δημοσίου».