Φόρμα αναζήτησης

Στοχεύει σε κέρδη 1 δισ. το Λος Άντζελες το 2028

Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028 θα φέρουν στην πόλη της Λος Άντζελες κέρδη τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ερικ Γκαρτσέτι.

Ο Γκαρτσέτι είπε ότι χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους της πόλης θα κρατηθεί χαμηλό το κόστος, ενώ οι πωλήσεις εισιτηρίων και οι χορηγίες θα βοηθήσουν το Λος Άντζελες να αποφύγει τις παγίδες που είχαν αντιμετωπίσει άλλες πόλεις υποδοχής, που παρουσίασαν χρέος.

«Είχαμε κέρδη ένα εκατομμύριο δολάρια το 1932 και 250 εκατομμύρια δολάρια το 1984», ανέφερε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, αναφερόμενος στις δύο τελευταίες φορές που η πόλη φιλοξένησε τους Αγώνες. «Νομίζω ότι θα φτάσουμε τουλάχιστον το ένα δισεκατομμύριο δολάρια το 2028».

Ο Γκαρτσέτι δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν τη στήριξη των αθλημάτων για τη νεολαία στην πόλη «για τις επόμενες δεκαετίες».

«Είδαμε τις πόλεις φοβισμένες να υποβάλουν προσφορές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επειδή κοστίζουν τόσο πολύ και επειδή οι άνθρωποι φτιάχνουν τόση μεγάλη υποδομή για 2,5 εβδομάδες. Δεν ήταν ένα πολύ βιώσιμο μοντέλο, εμείς δημιουργήσαμε ένα διαφορετικό μοντέλο».

Μιλώντας στο Reuters, είπε επίσης ότι βλέποντας τους διοργανωτές του Tokyo 2020 να υπογράφουν αρκετές χορηγίες για τους Αγώνες του επόμενου έτους, έγινε ακόμα περισσότερο αισιόδοξος για τις προοπτικές της πόλης του.

«Όταν εξετάζω τι μπόρεσαν να κάνουν οι άλλες πόλεις όσον αφορά τις χορηγίες, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να φύγουμε πέρα από το εγγυημένο επίπεδο. Νομίζω επίσης ότι και οι πωλήσεις των εισιτηρίων θα βοηθήσουν καθοριστικά».

Τα σχόλια του Γκαρτσέτι ήρθαν την ίδια μέρα που το Αθλητικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες δημοσίευσε μια «ανάλυση οικονομικών επιπτώσεων της αθλητικής βιομηχανίας στην περιοχή του Λος Άντζελες».

Η έκθεση διαπίστωσε ότι μόνο το περασμένο έτος η αθλητική βιομηχανία δημιούργησε οικονομικές επιπτώσεις ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φόρους ύψους 327 εκατομμυρίων δολαρίων σε κράτος και τοπική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας σχεδόν 40,000 θέσεις εργασίας.

Το Λος Άντζελες φιλοξενεί 11 επαγγελματικούς συλλόγους και θα λειτουργήσει το επόμενο έτος ένα στάδιο NFL πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Inglewood, έναν από τους χώρους που θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις το 2028.

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028, θα γίνουν στο Λος Άντζελες από τις 21 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου 2028.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ