Φόρμα αναζήτησης

Ολοκληρωμένη η «ανάκριση» του Μπεργκ από τους φίλους της Ομόνοιας

Tι κι αν η Ομόνοια εντυπωσιάζει στη φετινή σεζόν και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις μετά από δέκα χρόνια τον τίτλο της πρωταθλήτριας;

Ο Χένινγκ Μπεργκ συνεχίζει να κρατά χαμηλά την μπάλα, όπως άλλωστε φάνηκε στις δηλώσεις του στη σημερινή διαδικτυακή του συνέντευξη όπου κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των φίλων των πρασίνων.

Το αφεντικό του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα σε μια ανάκριση που διήρκησε περίπου δύο ώρες δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του για το άμεσο μέλλον.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του προπονητή της Ομόνοιας:

Το αρχικό του σχόλιο: «Το πιο σημαντικό που έχουμε να κάνουμε είναι να νικήσουμε αυτό τον εχθρό. Να ελέγξουμε το πρόβλημα. Ευχαριστούμε όσους βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια και συμβάλλουν στην καταπολέμηση του ιού. Τους επαγγελματίες υγείας. Καθημερινά δουλεύουν για να σώζουν ζωές».

Πως νιώθει στην Ομόνοια;

«Είμαι πολύ χαρούμενος την ομάδα και τη συνεχή βελτίωση που υπάρχει. Απολαμβάνω την παρουσία μου. Είναι μία μεγάλη ευθύνη. Βλέπω τι σημαίνει για τον κόσμο αυτή η ομάδα. Πριν έρθω την Κύπρο δεν ήξερα τι νιώθει αλλά τώρα τους νιώθω πολύ. Αυτό το πάθος του κόσμου κάνει τη δουλειά μας πιο καλή».

Αν θέλει να γίνει ο νέος Άλεξ Φέργκιουσον της Ομόνοιας;

«Δεν θέλω να γίνω. Θέλω να είναι ο εαυτός μου. Ο Άλεξ είναι ίσως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Έχω συνεργαστεί μαζί του τρία χρόνια. Αυτά που έχει πετύχει είναι πολλά. Μπορείς να πάρεις κάποια πράγματα από αυτόν. Κανένας όμως δεν μπορεί να πετύχει από μόνος του. Βρήκε καλούς συνεργάτες. Αυτό είναι το κλειδί. Να έχεις καλή συνεργασία με τους παίκτες, προσωπικό, ικανή διοίκηση. Το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως ένας σπρίντερ. Χρειάζεται μία συνεργασία. Την Ομόνοια υπάρχει πολύ καλή συνεργασία».

Αν η Ομόνοια μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα;

«Ο κόσμος κάνει τη διαφορά. Είναι νωρίς για τον τίτλο. Δεν ξέρουμε πότε θα παίξουμε. Ευχόμαστε να τελειώσει η σεζόν το γήπεδο. θα είναι δύσκολη η συνέχεια καθώς δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Έχουμε κάνει μεγάλη βελτίωση. Δεν ξέρουμε για τη συνέχεια αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο. Δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε να βγάζουμε στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό, με αυτό τον τρόπο θα πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν».

Μπορεί η ομάδα να μπει τους ομίλους;

«Είναι νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο αφού η χρονιά αυτή δεν τελείωσε καν αλλά αν καταφέρουμε να παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση, δεν βλέπω γιατί όχι δεν μπορούμε. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το ποδόσφαιρο. Είναι μία εμπειρία που θα βοηθήσουν την πρόοδο της».

Αν πρέπει του χρόνου η Ομόνοια να πει πως, πάει για πρωτάθλημα;

«Θα θέλαμε αν τα πράγματα εξελιχθούν φυσιολογικά. Ναι την επόμενη θα θέλαμε να ανταγωνιστούμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. είναι όμως νωρίς να θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους».

Αν η διακοπή ευνοεί τις άλλες ομάδες;

«Θα είναι ίδια τα δεδομένα για όλους. Για όλους θα είναι ίδιες οι συνέπειες».

Η άποψη για τους δανεικούς παίκτες και αν θέλει να παραμείνουν;

«Είναι καλοί παίκτες. Είμαστε χαρούμενοι που τους έχουμε. Όπως είπα και πριν είναι νωρίς να κάνουμε μακροπρόθεσμους στόχους. Όλοι τους είναι χαρούμενοι. Θα πρέπει να βρούμε λύσεις και τις ομάδες που ανήκουν. Είναι ποδοσφαιριστές που μας αρέσουν και τους θέλουμε. Είναι καλοί και ως άνθρωποι και ως παίκτες».

Αν η Ομόνοια θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε;

«Εύχομαι να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε. Δουλεύουμε αλλά δεν είναι το ίδιο. Είναι εντελώς διαφορετικό όμως. Ωστόσο έχουμε καλό προσωπικό και είναι το πλευρό των παικτών. Επίσης έχουμε σωστούς επαγγελματίες. Εύχομαι να έχουμε χρόνο να δουλέψουμε ως ομάδα. θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται».

Τι θα γίνει με τους πέντε τερματοφύλακες που έχει η ομάδα;

«Δεν ήταν μία φυσιολογική κατάσταση η φετινή και για αυτό έχουμε τόσους πολλούς τερματοφύλακες. Κάποιοι έχουν συμβόλαιο και κάποιοι όχι. Δεν είναι κάτι που θα δούμε άμεσα αλλά όταν έρθει η ώρα».

Ποιος είναι ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής από το ρόστερ;

«Όλοι είναι αγαπημένοι. Όλοι είναι σημαντικοί. Στις ομάδες αυτό που ισχύει είναι ότι καθένας μπορεί να δώσει σημαντικά πράγματα».

Πως νιώθει για την εξέλιξη των νεαρών παικτών του ρόστερ;

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόοδο τους. Είναι σημαντικό για τον σύλλογο να αναδεικνύει νεαρούς. Ο Τζιωνής ήταν άτυχος φέτος. Ο Λοϊζος πάει καλά. Ο Κακουλλής είναι λίγο πιο έμπειρος και είναι σημαντικός για την ομάδα. Ο Κυριακίδης δουλεύει καλά μαζί με τον Ανδρέα Λουγκρίδη. Ο Χαράλαμπος είναι μεγάλο ταλέντο για την Ομόνοια. Είναι φιλόδοξοι και είναι σημαντικό για τους νεαρούς να δουλεύουνε δίπλα από πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες».

Αν θα είναι στο μέλλον βασικοί παίκτες;

«Είναι πιθανόν. Προς το παρόν είναι ταλέντα. Εξαρτάται από τους ίδιους. Χρειάζονται θυσίες και σκληρή δουλειά, αλλά αν συνεχίσουν έτσι, μπορούν να αποτελέσουν το βασικό κορμό στο μέλλον».

Πόσα χρόνια συμβόλαιο έχετε στην Ομόνοια;

«Είναι φέτος και τη νέα χρονιά. Επαγγελματικά η Ομόνοια μου δίνει αυτά που επιθυμώ. Είναι ένας καλός χώρος να δουλέψω. Όλα είναι πάρα πολύ καλά».

Για τον τρόπο που κινείται ο Τιάγκο στο γήπεδο;

«Είναι οδηγίες για τον τρόπο που κινείται ο Τιάγκο. Έρχεται προς τα μέσα για να δίνει χώρο στον Λέτσιακς. Στην άλλη πλευρά παίζουμε κάπως διαφορετικά. Δεν είναι μυστικό, όλοι οι προπονητές το έχουν καταλάβει. Ο Τιάγκο είναι ένας ευέλικτος παίκτης».

Για το αν θέλει να μείνει περισσότερα χρόνια στην Ομόνοια;

«Ασφαλώς όλοι θέλουν να κερδίζουν. Το συμβόλαιο μου είναι για αυτή τη χρονιά και μάλλον για την επόμενη, θέλω να συνεχίσω εδώ η Ομόνοια μου δίνει αυτά που θέλω και επιθυμώ, είμαι πολύ ευχαριστημένος με το προσωπικό με την ηγεσία και με τον κόσμο, είναι όπως τα θέλω ως επαγγελματίας τα πράγματα, να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο να δουλεύουμε, είναι δύσκολο να κάνεις υπολογισμούς για 10 χρόνια, αλλά θέλω να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο. Μου αρέσει η ζωή στην Κύπρο. Το πιο σημαντικό είναι ο σύλλογος, οι στόχοι που υπάρχουν. Θέλω να συνεχίσω, για πόσα χρόνια όμως δεν το ξέρω. Ξέρουμε πως είναι το ποδόσφαιρο και πως αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι δύσκολο να θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους».

Αν θα επηρεαστούν οι μεταγραφές της νέας χρονιάς λόγω της οικονομικής κατάστασης;

«Αυτό που συμβαίνει θα τους επηρεάσει όλους. Επηρεάζονται όλοι. Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε. Το ποδόσφαιρο θα υπάρχει. Δίνει νόημα σε πολλούς ανθρώπους».

Αν υπάρχουν και άλλα ταλέντα στην ομάδα από τη δεύτερη ομάδα;

«Υπάρχουν ναι. Δεν θα αναφέρω ονόματα. Κάποιοι προπονούνται μαζί μας και παίκτες με σωστή νοοτροπία και δουλειά, μπορούν να πετύχουν».

Πως χαρακτηρίζεται τη συνεργασία με Λάρκου και Ταραπουλούζη;

«Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Κατανοούμε τους ρόλους που πρέπει να έχει ο καθένας. Η καθημερινή επαφή είναι ε πολύ καλά επίπεδα. Παίρνουμε μαζί σωστές αποφάσεις. Ποιους θα φέρουμε και τι θα κρατήσουμε. Οι σκέψεις μας είναι το ίδιο μήκος κύματος. Με βοήθησαν πολύ την αρχή. Θα ήταν αδύνατο χωρίς τη συνεργασία τους. Βοηθούν το σύλλογο να έχει σταθερότητα. Πάνω από όλους είναι ο πρόεδρος ο οποίος προσφέρει σταθερότητα. Μπορεί να είναι μακριά, όμως έχουμε συχνή επικοινωνία».

Αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα ίσως γίνει χωρίς κόσμο. Τι έχετε να πείτε;

«Θα είναι μια διαφορετική κατάσταση. Το έζησα και με τη Λέγκια. Θα υπάρχει όμως ο τρόπος να παίζουμε καλά. Θα χάσουμε το κάτι παραπάνω που μας δίνει ο κόσμος αλλά ίσως να βάλουμε και μεγάφωνα να νιώθουμε το συναίσθημα του μεγάλου γηπέδου».

Ποια η άποψη σας για τους μισθούς τώρα που δεν υπάρχει δράση;

«Δεν είμαι ο ειδικός για να μιλήσει για αυτό το ζήτημα. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε. Να βρούμε τις σωστές λύσεις. Οι ειδικοί θα αποφασίσουν».

Ποιο ήταν το πιο ξεχωριστό παιχνίδι τη φετινή σεζόν;

«Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο. Το τελευταίο με την ΑΕΛ γιατί δείξαμε άριστη νοοτροπία και ο κόσμος το χάρηκε».

Το αγαπημένο του κυπριακό φαγητό;

«Υπάρχουν πολλά καλά εστιατόρια με ψάρια. Τώρα με την κατάσταση μαγειρεύω σπίτι αλλά το σουβλάκι είναι καλό».

Αν έχει επαφή με τον Φέργκιουσον;

«Τα τελευταία δύο χρόνια όχι πολύ. Πάντοτε όποτε το καλώ είτε θα απαντήσει είτε θα πάρει πίσω. Είναι διαθέσιμος. Είναι καλό να κρατάμε επαφές».

Τι διαιτητές προτιμά, ξένους ή Κύπριους;

«Είναι μια δύσκολη δουλειά. Θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους διαιτητές. Υπάρχουν και Κύπριοι που είναι καλοί διαιτητές η ευθύνη που έχουμε εμείς είναι να συμβάλουμε όλοι για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο γήπεδο».

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.