Φόρμα αναζήτησης

Οι πειρατισμοί του Ιδιάκεθ μέσα από αριθμούς

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»

της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τεταρτης 27/11)

Δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος, 10 διαφορετικές ενδεκάδες για την φετινή ΑΕΚ, αφού οι συνεχείς τραυματισμοί και οι τιμωρίες δεν έχουν επιτρέψει ακόμα στον Ιμανόλ Ιδιάκεθ να παρατάξει ίδιες ενδεκάδες σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Στην ΑΕΚ έχουν ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που η ομάδα τους παρατάχθηκε με το ίδιο αρχικό σχήμα σε δύο συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μικρό ελαφρυντικό για την μέτρια πορεία της ομάδας, η οποία αδυνατεί ν’ αποκτήσει την ομοιογένεια και την καλή χημεία των προηγούμενων χρόνων. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί ν’ αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για το γεγονός ότι σε 10 αγώνες η ΑΕΚ μόλις που κέρδισε τους τρεις… Όταν, όμως, σε κάθε παιχνίδι η τεχνική ηγεσία είναι υποχρεωμένη να προβαίνει σε 3-4 αλλαγές προσώπων στη βασική ενδεκάδα, τότε υπάρχει σοβαρό θέμα.

Να σημειωθεί, ότι η τελευταία αντίπαλος της ΑΕΚ, η Ν. Σαλαμίνα, παρατάχθηκε στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα όπως είχε παραταχθεί και κόντρα στην Ανόρθωση την 9η αγωνιστική. Η έρευνα που διενήργησε το «Γ» κατέγραψε τα ακόλουθα:

  • Η ΑΕΚ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα στις 30 Αυγούστου στην Πάφο με αντίπαλο την τοπική ομάδα (2η αγωνιστική). Παρατάχθηκε με τους Τόνιο, Τάντι, Τρουγιόλς, Γκονζάλεθ, Ραούλ, Τέτε, Κάσες, Σάστρε, Σπόλιαριτς, Γιάννου και Τρισκόφσκι.
  • Το δεύτερο παιχνίδι της, η ΑΕΚ το έδωσε στις 15 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Ομόνοια στο «Αρένα» (3η αγωνιστική). Παρατάχθηκε με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς στην Πάφο, αφού φανέλα βασικού πήραν οι Πλάνας και Χέφελ. Η ενδεκάδα ήταν Τόνιο, Τρουγιόλς, Γκονζάλεθ, Πλάνας, Κάσες, Σάστρε, Ραούλ, Τέτε, Χέφελ, Γιάννου, Τρισκόφσκι.
  • Το τρίτο ματς ήταν για την 4η αγωνιστική με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο, στις 20 Σεπτεμβρίου. Σ’ αυτό το παιχνίδι η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς, με τους Τάντι, Γκαρσία και Σπόλιαριτς να ξεκινούν από την αρχή, ενώ έμειναν εκτός οι Χέφελ, Τρουγιόλς και Ραούλ. Η ενδεκάδα ήταν Τόνιο, Τάντι, Γκονζάλεθ, Πλάνας, Γκαρσία, Τέτε, Κάσες, Σάστρε, Σπόλιαριτς, Γιάννου, Τρισκόφσκι.
  • Στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα στο «Αρένα», που διεξήχθη 27 Σεπτεμβρίου η ΑΕΚ παρατάχθηκε με μία αλλαγή σε σχέση με το ματς με τον Ολυμπιακό. Έμεινε εκτός ο Πλάνας κι επέστρεψε στην ενδεκάδα ο Ραούλ. Οι Τόνιο, Τάντι, Τρουγιόλς, Γκονζάλεθ, Ραούλ, Τέτε, Κάσες, Σάστρε, Σπόλιαριτς, Γιάννου, Τρισκόφσκι ξεκίνησαν βασικοί.
  • Στην 5η αγωνιστική, στον εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Άχνας (4/10), η ΑΕΚ είχε τρεις αλλαγές στο σχήμα της σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα. Οι Φιόλιτς (έκανε ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα), Πλάνας και Γκαρσία ήταν βασικοί, ενώ έμειναν εκτός οι Τάντι, Κάσες και Τέτε. Οι πρώτοι έντεκα ήταν οι Τόνιο, Τρουγιόλς, Πλάνας, Γκαρσία, Γκονζάλεθ, Σάστρε, Ραούλ, Σπόλιαριτς, Φιόλιτς, Γιάννου, Τρισκόφσκι.
  • Αλλαγές προέκυψαν και στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής (21/10) με την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Οι Τέτε και Κάσες επέστρεψαν στο βασικό σχήμα κι έμειναν εκτός οι Τρισκόφσκι και Τρουγιόλς. Η αρχική ενδεκάδα αποτελείτο από τους Τόνιο, Ραούλ, Τέτε, Γκαρσία, Γκονζάλεθ, Πλάνας, Σάστρε, Κάσες, Σπόλιαριτς, Φιόλιτς, Γιάννου.
  • Με δύο αλλαγές στο βασικό της σχήμα, σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΛ, αγωνίστηκε η ΑΕΚ στον αγώνα της 7ης αγωνιστικής με την ΕΝΠ στο «Αρένα» (27/10). Οι Τρισκόφσκι και Τάντι φόρεσαν ξανά φανέλα βασικού κι έμειναν εκτός οι Πλάνας και Σπόλιαριτς. Με τους Τόνιο, Τάντι, Γκαρσία, Γκονζάλεθ, Κάσες, Σάστρε, Ραούλ, Τέτε, Φιόλιτς, Γιάννου, Τρισκόφσκι παρέταξε την ομάδα του ο Ιδιάκεθ.
  • Στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, στο ΓΣΠ, για την 8η αγωνιστική (2/11) η ΑΕΚ είχε τέσσερις αλλαγές σε σύγκριση με το ματς με την ΕΝΠ. Ως βασικοί επέστρεψαν οι Τρουγιόλς, Σπόλιαριτς, Ακοράν και Μοισόφ (έκανε ντεμπούτο στην ενδεκάδα) κι έμειναν εκτός οι Τάντι, Γκαρσία, Φιόλιτς και Ραούλ. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τους Τόνιο, Τρουγιόλς, Μοισόφ, Γκονζάλεθ, Κάσες, Σάστρε, Τέτε, Ακοράν, Γιάννου, Σπόλιαριτς, Τρισκόφσκι.
  • Στην 9η αγωνιστική με την Δόξα εντός έδρας (8/11) και πάλι προέκυψαν τέσσερις υποχρεωτικές αλλαγές. Οι Τάντι, Φιόλιτς, Γκαρσία και Ιωάννου συμπεριλήφθηκαν στο βασικό σχήμα κι έμειναν έξω οι Σάστρε, Γκονζάλεθ, Ακοράν και Γιάννου. Οι πρώτοι έντεκα ήταν οι Τόνιο, Τάντι, Τρουγιόλς, Μοισόφ, Ιωάννου, Γκαρσία, Κάσες, Τέτε, Φιόλιτς, Σπόλιαριτς, Τρισκόφσκι.
  • Στο τελευταίο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα (10η αγωνιστική), η ΑΕΚ είχε ξανά τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς με τη Δόξα. Βασικοί επανήλθαν οι Γκονζάλεθ, Πλάνας, Ραούλ και Τολμές (έκανε ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα) κι έμειναν εκτός οι Τάντι, Ιωάννου, Τρισκόφσκι και Μοισόφ. Οι Λαρνακείς παρατάχθηκαν με τους Τόνιο, Τρουγιόλς, Γκονζάλεθ, Πλάνας, Ραούλ, Τέτε, Κάσες, Γκαρσία, Γιάννου, Φιόλιτς και Τολμές.

Πλην του Ακοράν

Στη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ όλοι οι ποδοσφαιριστές, πλην του Ακοράν Ρέγιες, προπονήθηκαν σε κανονικούς ρυθμούς, εξέλιξη που δημιουργεί αισιοδοξία ότι στο ντέρμπι με την Ανόρθωση ο Ιδιάκεθ θα έχει αυξημένες επιλογές. Θυμίζουμε ότι τιμωρημένοι είναι οι Ραούλ, Γκαρσία και Φιόλιτς. Στο μεταξύ, η ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια του ντέρμπι με την Ανόρθωση θα πωλούνται μόνο από την μπουτίκ και τα γραφεία του σωματείου, καθώς δεν θα υπάρχουν ανοικτά ταμεία στο γήπεδο την μέρα του αγώνα, ούτε και ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων. Τα κανονικά είναι 15 ευρώ, τα μαθητικά 10 και τα παιδικά ένα ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.