Φόρμα αναζήτησης

Οι ευρωπαϊκοί συλλογοι τάσσονται υπέρ του Super Champions, άρνηση για το νέο Μουντιάλ του Ινφαντίνο (video/pic)

To ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει στραμμένο από χθες (25/3) την προσοχή και το ενδιαφέρον στο Άνστερνταμ, όπου εξελίσσεται η γενική συνέλευση της ECA, της ένωσης που συγκεντρώνει τους κύριους συλλόγους.

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», ο πρόεδρος της ECA, Ανδρέα Ανιέλι, εξέφρασε χθες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, την σύμφωνη γνώμη του για την δημιουργία ενός Super Champions, αλλά και την άρνησή του στο νέο Μουντιάλ συλλόγων, που θέλει ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, επαναβεβαίωσε χθες το κεντρικό ρόλο της ECA, θεωρώντας ότι οι ομάδες είναι οι μόνες που αναλαμβάνουν τον επιχειρηματικό κίνδυνο, υποστηρίζοντας την σαφή αντίθεσή του στο Μουντιάλ συλλόγων είκοσι τεσσάρων ομάδων, επειδή η ιδέα της ECA είναι πράγματι η μείωση του αριθμού του συνόλου των αγώνων.

Το έτος ορόσημο θα είναι το 2024, όταν θα λήξουν οι θέσεις του τρέχοντος διεθνούς ημερολογίου και πάνω απ ‘όλα θ΄αρχίσει το SuperChampions, με αγώνες το Σαββατοκύριακο.

Το 2024 φαίνεται πολύ μακριά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ κοντά. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πριν από μία εβδομάδα, η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων μεταξύ της UEFA και της ECA διοργανώθηκε στη Νιόν, για να συζητήσουν το θέμα Super Champions σε όλες τις πτυχές της, από τη μορφή έως τις ημερομηνίες.

Επίσης ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο έχει ήδη εξασφαλίσει την συγκατάθεση, εκτός της Ευρώπης (UEFA), για το Μουντιάλ συλλόγων με είκοσι τέσσερις ομάδες, από το 2021.

Την Τρίτη (26/3), στις 14:30, ο πρόεδρος της ECA θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις των ευρωπαϊκών συλλόγων.