Φόρμα αναζήτησης

ΟΔΚΕ για το αίτημα του Ολυμπιακού: «Δεν κατεβαίνουμε αν οριστούν ξένοι διαιτητές»

Το αίτημα του Ολυμπιακού για ξένους διαιτητές στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ενόχλησε την ΟΔΚΕ, που με ανακοίνωσή της εξήγησε ότι είναι έτοιμη να τραβήξει το σχοινί στα άκρα.

Η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης στη σημερινή (6/3) γενική συνέλευση των μελών της αποφάσισε ομόφωνα την αποχή από τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ αν οριστούν ξένοι διαιτητές γνωστοποιώντας μάλιστα με ανακοίνωση αυτήν την απόφασή της.

Η αντίδραση της ΟΔΚΕ ήρθε με αφορμή την πάγια θέση της ΚΑΕ Ολυμπιακός ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά απέναντι στον Παναθηναϊκό αν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές και τις συζητήσεις που έγιναν χθες στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΔΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Στην γενική συνέλευση μελών Συνδέσμων Διαιτητών της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι κανένας Έλληνας Διαιτητής δεν θα μετέχει σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα, αν στις Ελληνικές διοργανώσεις μετέχουν ξένοι διαιτητές.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Έλληνες Διαιτητές Καλαθοσφαίρισης είναι και παραμένουν υψηλότατου επίπεδου και για αυτό το λόγο μετέχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

-Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε προσπάθεια να ελεγχθεί η Ελληνική Διαιτησία Καλαθοσφαίρισης,

-Ζητάμε να σταματήσει άμεσα η οποιαδήποτε στοχοποίηση της Ελληνικής Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης.

Σας βεβαιώνουμε ότι, η Ελληνική Διαιτησία Καλαθοσφαίρισης θα παραμείνει ακέραια και προσηλωμένη στο έργο της».