Φόρμα αναζήτησης

O Μπέιλ μιλάει για τη ζωή του σύγχρονου ποδοσφαιριστή: «Eίμαστε σαν ρομπότ, χάνεις την ελευθερία σου»

Στις 29 Μαΐου θα προβληθεί από την BT ένα αθλητικό ντοκιμαντέρ, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να μιλάει για τη ζωή του σύγχρονου ποδοσφαιριστή.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος άσος μίλησε για την πίεση και τις προσδοκίες των ποδοσφαιριστών την εποχή των social media και εξήγησε το πώς ο συνεχής έλεγχος μπορεί να κάνει τους παίκτες να νιώσουν ότι επανακτούν τη ζωή τους, μόλις αποσυρθούν.

«Απολύτως», είπε ο Μπέιλ, όταν του τέθηκε το ερώτημα, για να προσθέσει ότι «σαν επαγγελματίας αθλητής, ειδικά σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, δεν μπορείς να επιλέξεις το πρόγραμμα σου, όπως στο γκολφ ή στο τένις. Βασικά, είμαστε σαν ρομπότ. Μας λένε πού να πάμε, πότε να πάμε, τι ώρα πρέπει να φάμε, τι ώρα να αναφερθούμε στον προπονητή. Είναι κατά κάποιον τρόπο σαν να χάνεις την ελευθερία σου».

Συνεχίζοντας, ο Μπέιλ είπε ότι «δεν μπορείς να αποφασίσεις τι θες να κάνεις και πότε. Έτσι, μπορώ να καταλάβω πλήρως τον κόσμο που το λέει αυτό. Όμως από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι η καριέρα στο ποδόσφαιρο είναι τόσο σύντομη που πρέπει να θυσιάσεις κάποια πράγματα.

Όταν είσαι παιδί, δεν έχεις τόσα πράγματα στο μυαλό σου, μπορείς να παίζεις με τους φίλους σου και να γελάς. Όταν γίνεσαι επαγγελματίας, υπάρχει κάθε είδους πίεση, προσδοκίας, ο κόσμος λέει αρνητικά πράγματα για σένα συνέχεια και χάνεις αυτό το αίσθημα που είχες σαν παιδί».