Φόρμα αναζήτησης

Ο κόσμος θέλει ποδόσφαιρο, κακό παράδειγμα οι τουρκικές προκλήσεις

Να σας πω την αλήθεια; Εμένα προσωπικά με στενοχωρεί όταν οι παίκτες ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο και παρασύρουν μαζί και τον κόσμο.

Το έκαναν παλαιότερα και κάποιοι δικοί μας, το κάνουν τώρα και οι διεθνείς Τούρκοι με τον στρατιωτικό χαιρετισμό για να τιμήσουν (δήθεν) τα στρατεύματα της χώρας τους που κάνουν εισβολή στη Συρία!

Ο παίκτης είναι το πιο σημαντικό μέρος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και από τη συμπεριφορά και την απόδοσή του εξαρτώνται πολλά. Αν είναι αφοσιωμένος στο παιχνίδι και μόνο σε αυτό και μαζί καταφέρει να προσφέρει και θέαμα στον κόσμο, τότε θα προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία στο άθλημα.

Αντίθετα, αν η έγνοια του είναι αλλού, αν δεν έχει ήθος και ποιότητα χαρακτήρα, τότε παρασύρει και τον κόσμο σε ακραίες καταστάσεις.

Δεν λέω, ο παίκτης στο ποδόσφαιρο δικαιούται και πρέπει να πανηγυρίζει με την ψυχή του τη νίκη, ωστόσο αυτό που πρέπει να αποφεύγει είναι την πρόκληση, όπως κάνουν τις τελευταίες μέρες οι Τούρκοι διεθνείς.

Από τη στιγμή που η χώρα σου κάνει εισβολή σε μια άλλη χώρα δεν έχεις κανένα δικαίωμα να προκαλείς τον υπόλοιπο κόσμο με στρατιωτικούς χαιρετισμούς.

Η UEFA, η οποία διεξάγει έρευνα, θα πρέπει να προειδοποιήσει αυστηρά τους Τούρκους με την ποινή που θα επιβάλει. Αν δεν το πράξει, τότε ουαί κι αλίμονό μας γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.