Φόρμα αναζήτησης

Ντιμιτρόφ: «Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι έκανα»

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία, που στην «παρθενική» του εμφάνιση στο ATP Finals Tour, κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, νικώντας στον τελικό 2-1 τον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος μέσα στο 2017 και 8ος συνολικά στην καριέρα του 26χρονου Βούλγαρου, ο οποίος για πρώτη φορά ανέβηκε στο νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Βούλγαρος πρωταθλητής δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του:

«Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι έκανα. Σίγουρα ο βασικός στόχος τώρα είναι ένα Grand Slam. Ήταν πάντα ένα όνειρο για εμένα. Νομίζω ότι πλησιάζω εκεί. Είχα κάποια καλά αποτελέσματα στο παρελθόν, αλλά τώρα θα πρέπει να είμαι πιο σταθερός σε αυτά τα τουρνουά και να ανεβάζω το επίπεδο σε περιπτώσεις σαν και αυτή. Είναι σίγουρα μεγάλο το επίτευγμά μου, όμως έχω πολλά να δώσω ακόμα. Θέλω να παίζω ολοένα και καλύτερα».

Από την άλλη πλευρά ο Νταβίντ Γκοφέν τόνισε: «Μετά από αυτή την εβδομάδα, είμαι καλύτερος παίκτης από άποψη νοοτροπίας. Και από άποψη φυσικής κατάστασης. Ήταν δύσκολο. Απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω. Καμία φορά είσαι για πρώτη φορά στο Top 8 και δεν ξέρεις αν θα παραμείνεις εκεί. Πρέπει να είμαι σταθερός».