Φόρμα αναζήτησης

Ό,τι αγγίξει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς γίνεται… χρυσάφι

Τι να πει κανείς για τον «Βασιλιά»…

Ό,τι αποφασίζει να ασχοληθεί παίρνει κάτι από την λάμψη του και όχι μόνο αυτό αλλά του αποφέρει και αμύθητα κέρδη.

Όπως αποκαλύπτει το ESPN μια μικρή επένδυση που έκανε ο Τζείμς, μαζί με τον επιχειρηματικό συνεργάτη του Μάβερικ Κάρτερ, αλλά και τον οικονομικό του σύμβουλου Πολ Γουότσερ, που τους κόστισε κάτι λιγότερο από 1 εκ. δολάρια το 2012, σε μια ανερχόμενη αλυσίδα πίτσας, πλέον αξίζει 25 εκ. δολάρια και τους κάνει όλους πολύ πιο πλούσιους.

Η αποτίμηση επιβεβαιώθηκε όταν η Blaze Pizza πούλησε ένα ποσοστό της εταιρείας πριν από λίγες εβδομάδες και εκτιμά ότι σε περίπου 250 εκ. δολάρια, με τον Τζέιμς να κατέχει περίπου το 10%.

Αν συμπεριλάβουμε την έγκρισή πληρωμών, οι οποίες θα γίνουν στο κοντινό μέλλον και θα συμπεριλαμβάνουν και τους στόχους η επένδυση του Τζέιμς αξίζει κοντά στα 35 εκ δολάρια.

Σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσοστό που έχει σε ένα άλλο εστιατόριο το «Larry Levy», όπου ο ίδιος διαχειρίζεται το franchise σε Μαϊάμι και Σικάγο.

Ο Τζέιμς μαζί με τους άλλους δύο ήδη έχουν πάρει κάποια χρήματα πίσω, χωρίς να είναι γνωστό το ακριβές ποσό.

Ο Γουότσερ ήταν εκείνος που τελικά πείστηκε με την ιδέα, αν και γενικά δεν του αρέσει να επενδύει σε εταιρείες σίτισης, αλλά η ιδέα άρεσε στην σύζυγο του.

«Συνήθως δεν συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να επενδύσουν σε επιχειρήσεις εστίασης. Το ρίσκο είναι μεγάλο και θέλω πολύ καιρό για να αποδώσει».

Οι τρεις τους εντυπωσιάστηκαν από την εταιρεία και εντυπωσιάστηκαν από το προϊόν.

Με την εταιρεία να του δίνει ήδη κέρδος 30 εκατομμύρια δολάρια, ενώ την ίδια στιγμή η συμφωνία με την Apple αντίστοιχα δίνει στον Τζέιμς 3 οι συνεργάτες ψάχνουν ήδη την επόμενη κίνηση τους.

«Ο ΛεΜπρόν και εγώ πάντα ψάχναμε εταιρείες που πιστεύουμε για να επενδύσουμε σε αυτές. Δεν μιλάμε για 15 χιλιάδες δολάρια ή 20. Μιλάμε για σημαντικές επενδύσεις που τις συνδυάζουμε με τις γνώσεις μου αλλά και το όνομα του ΛεΜπρόν για να απογειώσουμε το προϊόν».

Αμέσως μετά την αρχική επένδυση το 2012, ο Τζέιμς δεν μπορούσε να διαφημίσει την εταιρείας του καθώς είχε συμβόλαιο με τα McDonaldas, αλλά και μόνο η είδηση ότι ήταν συνέταιρος ήταν τεράστια.

«Όταν επένδυσε σε εμάς τόσο άμεσα, έθεσε πολύ γερά θεμέλια στην αγορά. Μας έβαλε ένα αστέρι και πορευτήκαμε με αυτό».

Το 2015 ο Τζέιμς και ο Κάρτερ, με τρία χρόνια συμβόλαιο και 14 εκ. Να έχει να λαμβάνει από το συμβόλαιο του με τα McDonalds είχε μια απόφαση να πάρει.

«Ήταν μια σπουδαία συνεργασία, κάναμε πολύ ωραίες διαφημίσεις. Οι προσδοκίες όμως σε αυτό που θα μπορούσαμε να πετύχουμε, αν απλά θυσιάζαμε χρόνο και προσπάθεια σε αυτό ξεπερνούσε όλα τα υπόλοιπα».

Οπότε ο Τζέιμς το πήρε απόφαση, άφησε τα McDonalds και επέλεξε την Blaze Pizza.

Το πόσο βαρύ όνομα κουβαλάει ο Τζέιμς δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση. Με 37 εκατομμύρια followers στο twitter και 32 εκατομμύρια στο Instagram όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

«Κάθε φορά που ο ΛεΜπρόν κάνει ένα tweet για την Blaze, είναι σαν μια έκρηξη. Αμέσως ξεκινάει συζήτηση μεταξύ ανθρώπων που μας γνωρίζουν και αγαπούν το brand και με εκείνους που δεν μας ξέρουν».

Ένα βίντεο που γύρισε τον Απρίλιο στο οποίο είναι ντυμένος ταμίας, έσπασε τα κοντέρ στο youtube.

Για τον Τζείμς και τον Κάρτερ το συνειδητοποιήσουν τι έχουν καταφέρει ίσως να θέλει λίγο ακόμα. Με 200 μαγαζιά να έχουν γίνει σε μόλις 4 χρόνια, η Blaze Pizza πρόσφατα έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα στην Νότια Αμερική στην ιστορία της εστίασης.

Η εταιρεία έχει ως στόχο να φτάσει τα 1000 μαγαζιά και το 1 εκατομμύριο σε πωλήσεις μέχρι το 2011 και τελικά να γίνει μια IPO, μια στιγμή η οποία θα γίνει πραγματική στιγμή εξαργύρωσης.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Posted in NBA