Φόρμα αναζήτησης

Μπάσκετ: Ο τίτλος της Euroleague κρίνει την παραμονή Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το τριετές συμβόλαιο του Δημήτρη Ιτούδη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας λήγει τον Ιούνιο του 2019.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, επανήλθε, σε συνέντευξή του, σε όσα είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέβριο: ότι δηλαδή η παραμονή του Έλληνα τεχνικού στην τεχνική ηγεσία έχει άμεση συνάρτηση με την κατάκτηση του τίτλου της Euroleague.

Μία ημέρα πριν την έναρξη της σειράς των πλέι οφ με την -«οικοδέσποινα» του φετινού φάιναλ φορ- Μπασκόνια, ο Βατούτιν ξεκαθάρισε πως στον Ιτούδη, του οποίου τις ικανότητες χαρακτήρισε «υψηλού επιπέδου», θα προταθεί ανανέωση της συνεργασίας, αν η ΤΣΣΚΑ αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στις 19 Μαΐου στη Βιτόρια.

Συγκεκριμένα, ο Αντρέι Βατούτιν σχολίασε: «Θα πρέπει να αποφασίσουμε για τον προπονητή. Όλοι ξέρουν πως αυτό δεν θα γίνει πριν τελειώσει η σεζόν στη Euroleague, αλλά δεν σημαίνει πως θα πάρουμε την απόφαση αμέσως μετά το φάιναλ φορ. Μετά θα μιλήσουμε για το ρόστερ».

Και συνέχισε λέγοντας ο διοικητικός ηγέτης της ΤΣΣΚΑ: «Είναι δύσκολο να φανταστώ μια κατάσταση, στην οποία ο προπονητής παίρνει τη Euroleague και μετά δεν ανανεώνει, εκτός κι αν συμβεί κάτι απρόοπτο, όπως να αρνηθεί ο ίδιος να ανανεώσει. Ευτυχώς ή δυστυχώς, στον αθλητισμό όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Αν πάρουμε τη Euroleague, σίγουρα θα προτείνουμε ανανέωση στον προπονητή μας».