Φόρμα αναζήτησης

Μετ΄ εμποδίων η τελετή έναρξης των ΑΜΚΕ: «Πάρτι» στη… βροχή και φαντασμαγορική αυλαία στη Μπούντβα!

* Του απεσταλμένου της ΕΑΚ στο Μαυροβούνιο, Ευτύχιου Γιαξή

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παλιά πόλη της Μπούντβα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, παραμονή της έναρξης της αγωνιστικής δράσης, η τελετή έναρξης των 18ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Η βραδιά, αν και τελικά κύλησε ομαλά, στιγματίστηκε από την αρκετή βροχή που έπεσε πριν από την έναρξη της τελετής και -λιγότερη- κατά τα αρχικά της στάδια, γεγονός που προκάλεσε σχετική ταλαιπωρία καθώς η εξέδρα που στήθηκε δεν ήταν στεγασμένη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο και παρουσίαση κάποιων γενικών πληροφοριών για τη διοργάνωση, ενώ αφότου υπήρξε τραγούδι και κάποια χορευτικά, ήρθε η σειρά των αποστολών των εννέα χωρών να παρελάσουν και να χειροκροτηθούν από τον κόσμο.

Σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής ήταν ο 28χρονος Παραλιμνίτης σκοπευτής μας, Ανδρέας Μακρής. Στη συνέχεια, έγινε η έπαρση της σημαίας του Μαυροβουνίου την ώρα που χορωδία έψαλλε τον εθνικό ύμνο της χώρας.

Αργότερα παρουσιάστηκε μέσα από δέκα φωτογραφίες η ιστορία του Μαυροβουνίου, με τους διοργανωτές να δίνουν στη συνέχεια έμφαση στις αθλητικές επιτυχίες της χώρας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα άναψε η Μπογιάνα Πόποβιτς, που θεωρείται από πολλούς η κορυφαία αθλήτρια του Χάντμπολ -παγκοσμίως- της περασμένης δεκαετίας και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές προσωπικότητες της διοργανώτριας χώρας.

Η βραδιά στην παλιά πόλη της Μπούντβα ολοκληρώθηκε με φαντασμαγορικό τρόπο καθώς δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Νο1 σε τουρισμό πόλης της Μαυροβουνίου, ενώ ακολούθησαν φολκλόρ χοροί.