Φόρμα αναζήτησης

Μεγαλείο ψυχής από Τάκη Μαυρή: Παρέδωσε την εισφορά στο Μακάρειο Νοσοκομείο για την ιστορική φανέλα της εθνικής Κύπρου! (pics)

Σε μια σεμνή τελετή και μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα παραδόθηκε σήμερα (15/5) η εισφορά της Ομόνοιας στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου στην παρουσία του παλαίμαχου αστέρα του «τριφυλλιού», Τάκη Μαυρή.

Ο άλλοτε άσος των πρασίνων αποδεικνύοντας το μεγαλείο της ψυχής του είχε παραχωρήσει σε δημοπρασία για τον σκοπό αυτό την ιστορική φανέλα που φορούσε στο αξέχαστο παιχνίδι της εθνικής Κύπρου με την τότε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία, στις 12 Φεβρουαρίου 1983.

Υπενθυμίζουμε πως η πιο υψηλή προσφορά στη δημοπρασία ήταν της Ομόνοιας, ύψους τεσσάρων χιλιάδων ευρώ. Το ποσό αυτό και επιπλέον δύο χιλιάδες ευρώ που προσφέρθηκαν από την ΚΟΠ, δόθηκαν σήμερα στο Παιδοογκολογικό του Μακάρειου Νοσοκομείου, στη μνήμη της συζύγου του Τάκη Μαυρή.

Φορώντας τη φανέλα αυτή, ο Τάκης Μαυρής είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, υποχρεώνοντας σε ισοπαλία (1-1) την «σκουάντρα τζούρα».