Φόρμα αναζήτησης

Μαθαίνει αντιπάλους η ΑΕΚ Europa League – Όλα τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό οδοιπορικό των κιτρινοπράσινων

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Δευτέρας 17/6)

Μόλις μερικές εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιστρέφουν στο προσκήνιο για την ΑΕΚ, καθώς αυτές τις μέρες θα μάθει και τους πρώτους αντιπάλους της στο Europa League.

Την Τρίτη (16:30) θα γίνει η κλήρωση για τον πρώτο προκριματικό γύρο και την Τετάρτη (15:00) η κλήρωση για το δεύτερο προκριματικό.

Στους γύρους αυτούς η ΑΕΚ θα είναι στους ισχυρούς της κληρωτίδας και αγωνιστικά το πιο πιθανό είναι ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ να στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στον περσινό βασικό κορμό της ομάδας.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ακόμα και χωρίς μεταγραφές η ομάδα της ΑΕΚ, όπως είναι στελεχωμένη σήμερα, εύκολα ή δύσκολα περνάει τον αντίπαλο που θα έχει στους πρώτους δύο προκριματικούς. Σημαντικό, όμως, είναι να μην τύχουν σοβαροί τραυματισμοί.

Οι ενισχύσεις θα χρειαστούν περισσότερο από τον τρίτο προκριματικό (η ΑΕΚ θα είναι στους αδύναμους της κλήρωσης), εφόσον βέβαια η ομάδα κάνει το αυτονόητο και περάσει τα πρώτα εμπόδια.

Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό των κιτρινοπράσινων θα ξεκινήσει φέτος στα μέσα Ιουλίου, καθώς ο πρώτος αγώνα για τον πρώτο προκριματικό του Europa League θα διεξαχθεί στις 11 του μήνα, κόντρα σε θεωρητικά ασθενέστερο αντίπαλο.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 18 Ιουλίου. Απομένουν δηλαδή είκοσι πέντε ολόκληρες μέρες πριν από τις πρώτες φετινές ευρωπαϊκές εξετάσεις των Λαρνακέων.

Υπάρχει δεδομένα χρόνος για τον Μουρίγιο προκειμένου να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές ενίσχυσης της ομάδας.

Θα ήταν ευχής έργον, όμως, εάν κάποιες μεταγραφές ολοκληρώνονταν πριν από τη μετάβαση της ΑΕΚ στην Πολωνία ή τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας στο Olympic Hotel.