Φόρμα αναζήτησης

Μακάρειο ετών 41…

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»

της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Κυριακή 9/6)

Το Μακάρειο στάδιο δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες μιας εντελώς διαφορετικής εποχής από τη σημερινή. Θυμούμαι, ήταν καλοκαίρι του 1978 όταν περνούσα εκείνες τις ηλίθιες μέρες στο ΚΕΝ Πάφου, όπου ο κάθε αγράμματος έπαιζε τον στρατηγό! Μια απ’ εκείνες τις ατέλειωτες για μας τους νεοσύλλεκτους καλοκαιρινές νύχτες, εγκαινιάστηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού το Μακάρειο στάδιο. Θυμούμαι, τα τρανζιστοράκια πήραν φωτιά, γιατί μετά τα εγκαίνια ακολουθούσε φιλικό παιχνίδι ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια…

Το Μακάρειο στάδιο πέρασε από διάφορα στάδια. Είχε πρώτα τις καλές του μέρες και αργότερα, όταν δημιουργήθηκε το ΓΣΠ, τις κακές του. Βασικά, το ΓΣΠ ήταν αυτό που αποκάλυψε τις ελλείψεις του Μακαρείου. Ελλείψεις που έστειλαν αμέσως τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια στο ΓΣΠ.
Μετά από 26 χρόνια (1993), η Ομόνοια αποφάσισε να μελετήσει το ενδεχόμενο επιστροφής της στο διαλυμένο βασικά Μακάρειο. Για να γίνει ξανά γήπεδο όπως πρέπει, χρειάζεται να δαπανηθούν εκατομμύρια ευρώ. Το γήπεδο, λόγω των αδυναμιών της πολιτείας (ΚΟΑ) αφέθηκε στο έλεος του Θεού και, όπως είναι τώρα, είναι αδύνατο να δεχθεί τις χιλιάδες των φίλων της Ομόνοιας.

Μακάρι να διαψευστώ και τα πράγματα να μην είναι όπως τα λέω, αλλά πολύ διαφορετικά και το γήπεδο μέσα σε δύο μήνες να φτιαχτεί σε σημείο που να είναι έτοιμο να γίνει έδρα της Ομόνοιας ή της οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Η χθεσινή ανακοίνωση της Ομόνοιας μιλά από μόνη της: «…Μετά από αυτή την εξέλιξη, θα καταθέσουμε νέο αίτημα στον ΚΟΑ για κατεδάφιση του Μακαρείου σταδίου και ανέγερση νέου σύγχρονου γηπέδου – στον ίδιο χώρο – που θα αποτελεί στολίδι για την Κύπρο μας και στο οποίο, εκτός από την ΟΜΟΝΟΙΑ που θα το διαχειρίζεται, θα μπορούν να αγωνίζονται και προσφυγικά σωματεία».