Φόρμα αναζήτησης

Ανακοίνωση ΚΟΚ: Καθυστέρηση στους ημιτελικούς, αναβολή σε όλα τα άλλα παιχνίδια

H KΟΚ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της πως μετά την απόφαση του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης να απέχει από τους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων πριν των ημιτελικών του πρωταθλήματος της Basket League, οι αναμετρήσεις αναβάλλονται.

Παράλληλα, στους ημιτελικούς πρωταθλήματος, θα υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη για πέντε λεπτά, ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί ενημέρωση κατά τις ζωντανές μεταδόσεις σε τηλεόραση και διαδίκτυο, για τους λόγους τις αποχής και τον κώδικα σωστής συμπεριφοράς των φιλάθλων και τον γονέων των καλαθοσφαιριστών ειδικά για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Η ανακοίνωση της ΚΟΚ:

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει ότι ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου, στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε, αποφάσισε όπως όλοι οι διαιτητές μέλη του, απέχουν από τους αγώνες πρωταθλημάτων της ΚΟΚ για όλες τις κατηγορίες εκτός της ΟΠΑΠ Basket League, στα παιχνίδια που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο (6/4) και Κυριακή (7/4). Η απόφαση του ΣΔΚΚ προωθήθηκε χθες Πέμπτη 4/4 στα γραφεία της ΚΟΚ.

Ο λόγος της αποχής των Κύπριων διαιτητών από τους αγώνες καλαθόσφαιρας του ερχόμενου Σαββατοκύριακου είναι η σοβαρή επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής Στέφανος Στεφάνου σε αγώνα για το πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών, από γονέα καλαθοσφαιριστή.

Ως εκ τούτου, οι αγώνες όλων των πρωταθλημάτων που ήταν προγραμματισμένοι για το Σαββατοκύριακο (6 και 7 Απριλίου 2019) αναβάλλονται και θα γίνει σχετική ρύθμιση από την ΚΟΚ για τον ορισμό νέας ημερομηνίας. Οι αγώνες που είναι ορισμένοι από την Δευτέρα 8/4 2019 και εντεύθεν, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Τέλος στους δύο αγώνες της ημιτελικής φάσης της ΟΠΑΠ Basket League (5/4 και 6/4), αποφασίστηκε από κοινού με την ΚΟΚ, όπως υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη τους για πέντε λεπτά, ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί ενημέρωση κατά τις ζωντανές μεταδόσεις σε τηλεόραση και διαδίκτυο, για τους λόγους τις αποχής και τον κώδικα σωστής συμπεριφοράς των φιλάθλων και τον γονέων των καλαθοσφαιριστών ειδικά για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.