Φόρμα αναζήτησης

Η ΑΕΚ που μεγαλώνει και το… «πυροτέχνημα»

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»

της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Παρασκευής 18/5)

Δεκατέσσερα χρόνια όντως ήταν πολλά για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ…

Η κατάκτηση του κυπέλλου αποτελεί την επιβράβευση των τεράστιων προσπαθειών που έκαναν όλοι όσοι αποτελούν το οικοδόμημα αυτής της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Από τον πρόεδρο Άντρο Καραπατάκη, τον τεχνικό διευθυντή Τσάβι Ρόκα, μέχρι και τον τελευταίο φροντιστή.

Η ΑΕΚ άλλαξε επίπεδο, καθιερώθηκε στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου, πρωταγωνίστησε, διεκδίκησε το πρωτάθλημα, έπαιξε στην Ευρώπη, έφτιαξε το δικό της γήπεδο. Τα έκανε όλα, εκτός από ένα πράγμα. Της έλειπε πολύ ένας τίτλος. Αυτός ο τίτλος κατακτήθηκε προχθές βράδυ στο ΓΣΠ με δραματικό τρόπο, αποβάλλοντας μια πολύ μεγάλη πίεση που είχε δημιουργηθεί πάνω από το κιτρινοπράσινο στρατόπεδο. Η Λάρνακα άξιζε αυτό τον τίτλο. Μια πόλη με τεράστια ποδοσφαιρική ιστορία, έμεινε ξάγρυπνη από τους πανηγυρισμούς και τις εκδηλώσεις χαράς των χιλιάδων οπαδών της ΑΕΚ.

Είναι ένας τίτλος με τον οποίο η ενοποιημένη ομάδα της Λάρνακας μπορεί να «κερδίσει» τον κόσμο της κι επιπλέον να κερδίσει ακόμα περισσότερους υποστηρικτές, κυρίως νεαρής ηλικίας. Είναι πολλά τα οφέλη για τους κιτρινοπράσινους μετά την προψεσινή κατάκτηση του κυπέλλου. Πρεστίζ, γόητρο, ιστορία. Το ζητούμενο είναι οι ιθύνοντες να εκμεταλλευτούν αυτή την μεγάλη επιτυχία με το σωστό τρόπο. Να «κτίσουν» πάνω σ’ αυτήν για το μέλλον. Το κύπελλο αυτό δεν πρέπει ν’ αποτελέσει ένα απλό «πυροτέχνημα». Αν πιστέψουμε τη δήλωση του πανευτυχή Άντρου Καραπατάκη (ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης) μετά το τέλος του τελικού, μάλλον το κύπελλο του 2018 δεν θα είναι πυροτέχνημα για την ΑΕΚ. «Όσο θα είμαι εγώ πρόεδρος, η ΑΕΚ θα πρωταγωνιστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυπελλούχος ΑΕΚ ξεκινά τις ευρωπαικές της υποχρεώσεις από τον Β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο της παιχνίδι είναι στις 26 Ιουλίου και ο επαναληπτικό στις 2 Αυγούστου. Οι Λαρνακείς κερδίζουν χρόνο για ξεκούραση και προγραμματισμό.

Το 8ο σκαλιώτικο κύπελλο!

Μπορεί η ΑΕΚ να κέρδισε το δεύτερο κύπελλο στην ιστορία της (το πρώτο ήταν το 2004 πάλι με σκορ 2-1 επί της ΑΕΛ στο ΓΣΠ), ωστόσο είναι… το 8ο κύπελλο που θα μπει στη βιτρίνα του ενοποιημένου σωματείου της Λάρνακας, αφού ήδη εκεί βρίσκονται τα πέντε κύπελλα της ΕΠΑ (1945, 1946, 1950, 1953, 1955) και το μοναδικό κύπελλο του Πεζοπορικού (1970). Όσον αφορά τις συμμετοχές στον τελικό, σύνολο 20 (8 φορές η ΕΠΑ, 8 φορές ο ΠΟΛ και 4 η ΑΕΚ).