Φόρμα αναζήτησης

Ενδεχόμενη υποτίμηση του τελικού κυπέλλου θα σημαίνει υποτίμηση του ποδοσφαίρου μας

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σαββάτου 11/5)

Το πιεστικό αγωνιστικό πρόγραμμα προβληματίζει τους ιθύνοντες του ΑΠΟΕΛ σχετικά με τον τελικό κυπέλλου που είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου.

Περίπου μία εβδομάδα μετά το μεγάλο αυτό παιχνίδι θα υπάρξει συγκέντρωση των διεθνών για τους αγώνες με Σκωτία (8/6) και Ρωσία (11/6) για τα προκριματικά του Euro 2020, ενώ λίγες μέρες αργότερα θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των γαλαζοκιτρίνων για την έναρξη της προετοιμασίας της επόμενης περιόδου.

Είναι γνωστό ότι οι κυπριακές ομάδες οι οποίες εξασφαλίζουν θέση στην Ευρώπη δεν έχουν την πολυτέλεια για αρκετό χρόνο ξεκούρασης, αφού αρχίζουν την προσπάθειά τους από τα προκριματικά.

Αν ο ΑΠΟΕΛ ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα δώσει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 9 ή 10 Ιουλίου.

Τον προβληματισμό εξέφρασε τις προάλλες ο Πρόδρομος Πετρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι επεξεργάζονται πλάνο ξεκούρασης των ποδοσφαιριστών.

«Είναι ένα τρόπαιο (σ.σ. το κύπελλο) και θα παρουσιαστούμε για να το κερδίσουμε. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα γιατί οι ποδοσφαιριστές μας θα επανεκκινήσουν στις 14 Ιουνίου. Μπορεί κάποιοι να φύγουν από τώρα, ο Ρόμο, ο Τάμαρι, επτά Κύπριοι διεθνείς, ο Μπάλονγκ. 9-10 Ιουλίου θα είναι το πρώτο παιχνίδι και είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για μας. Η περσινή ομάδα είναι αυτή που αρχίζει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις».

Λοιπόν, αν μια ομάδα, πόσω μάλλον μια μεγάλη και ιστορική ομάδα που έχει ως στόχο όλους τους εγχώριους τίτλους κάθε χρόνο, αναγκάζεται να κάνει σκέψεις να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές στον τελικό κυπέλλου, τίθεται αμέσως σοβαρό θέμα.

Διότι δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε παιχνίδι. Μιλάμε για ένα βαρύ τρόπαιο που προσθέτει αξία στην ιστορία μιας ομάδας.

Πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι του κυπριακού ποδοσφαίρου, η ΚΟΠ δηλαδή και οι διοικήσεις, πρέπει να βρουν λύση στο πρόβλημα και να προστατεύσουν αυτήν την πολύ σημαντική διοργάνωση, λαμβάνοντας υπόψη τις ημερομηνίες, οι οποίες αφορούν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, του τελικού κυπέλλου και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων σε συνδυασμό με την απαραίτητη ξεκούραση των ποδοσφαιριστών.

Να βρεθεί μια λύση ώστε να αποφευχθεί η υποτίμηση του κυπέλλου, δηλαδή του ίδιου του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μια λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Αν ο ΑΠΟΕΛ τελικά ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε σημαίνει ότι η προετοιμασία των γαλαζοκιτρίνων μπορεί να καθυστερήσει και να μην υπάρξει πρόβλημα.

Ωστόσο, και μόνο που ηγέρθη ένα τέτοιο ζήτημα οφείλουν οι υπεύθυνοι να το κοιτάξουν με τη δέουσα προσοχή…