Φόρμα αναζήτησης

Κύπελλο Αφρικής: Ποδοπατήθηκε γυναίκα φίλαθλος κατά την είσοδό της στο γήπεδο

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ζιμπάμπουε, επιβεβαίωσε το θάνατο μιας γυναίκας φιλάθλου κατά την είσοδό της στο Εθνικό Στάδιο της Χαράρε, για το παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Κυπέλλου Αφρικής απέναντι στο Κονγκό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η Μάι Ταντίβα, σκοτώθηκε όταν ποδοπατήθηκε στην πύλη εισόδου από ανυπόμονους οπαδούς της Ζιμπάμπουε, οι οποίοι έσπρωχναν προκειμένου να εισέλθουν το δυνατόν πιο σύντομα στο γήπεδο ώστε να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

«Τα εγκάρδια συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους της άτυχης κοπέλας που σκοτώθηκε την ώρα που προσπαθούσε να μπει στο γήπεδο για να δει τον αγώνα των Πολεμιστών. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να κάνουμε τη διαδικασία εισόδου των φιλάθλων μας πιο ομαλή, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων ατυχών γεγονότων», ανέφερε η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ζιμπάμπουε.

Παρά την τραγωδία, το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τη Ζιμπάμπουε να κερδίζει 2-0 και να σφραγίσει τη θέση στους ηπειρωτικούς τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στην Αίγυπτο τον προσεχή Ιούνιο και Ιούλιο.