Φόρμα αναζήτησης

Κούμας: «Σε τρία παιχνίδια υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος»

Σε τρία από τα παιχνίδια που έγιναν μέχρις στιγμής για το πρωτάθλημα υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος, υποστήριξε στις δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας.

 Ο ίδιος ανάφερε ότι οι ίδιοι οι διαιτητές θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να επαναφέρουν την τάξη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να βγουν και νέοι διαιτητές.

«Είχαμε ανοδική πορεία. Στον ενάμιση χρόνο, δεν είχα παράπονα από κανένα σωματείο για τη διαιτησία. Συνήθως τα διαιτητικά λάθη γίνονται Δεκέμβριο – Ιανουάριο. Τώρα είναι από την αρχή. Τουλάχιστον σε τρεις αγώνες αλλοίωσαν αποτέλεσμα. Είχα απευθείας συνάντηση με κάποιους διαιτητές και τον αρχιδιαιτητή. Με προβληματίζει η εικόνα που βγάζουν καταξιωμένοι διαιτητές. Είχαμε κακό ξεκίνημα, από αυτούς εξαρτάται να επαναφέρουν τη τάξη» ανάφερε.

Όσον αφορά στην εφαρμογή του VAR στην Κύπρο, εξέφρασε την ελπίδα ότι σε ένα χρόνο θα εφαρμοστεί. «Έχουμε πάρει οδηγίες για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Είμαστε ένα μήνα μπροστά. Είναι απαραίτητο το VAR στο ποδόσφαιρο μας. Τον Οκτώβριο θα αρχίσει η εκπαίδευση των διαιτητών εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ένα χρόνο από σήμερα είναι η ελπίδα μου πως θα εφαρμοστεί».

Διαβάστε επίσης

Ο Κούμας έδωσε εξήγηση για το cap στο Σούπερ Καπ του ΑΠΟΕΛ