Φόρμα αναζήτησης

Koλύμβηση: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Φελπς για τη μάχη με την κατάθλιψη (pics)

Ο κολυμβητής θρύλος με τα περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια στην ιστορία, Μάικλ Φελπς, μίλησε δημόσια για τα προβλήματα που είχε με την ψυχική του υγεία στο παρελθόν και το πώς κατάφερε να τα ξεπεράσει.

Με μια σειρά ποστ στο twitter, ο Αμερικανός αθλητής εξιστόρησε το πώς ένας ψυχαναλυτής τον βοήθησε να «σώσει τη ζωή του», όπως έγραψε.

«Έδωσα μάχη με την κατάθλιψη και το άγχος και αναρωτήθηκα για το αν έπρεπε ή όχι να ζω. Τότε έπιασα πάτο και αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια και να απευθυνθώ σε έναν ψυχαναλυτή. Ήταν μια απόφαση που μου έσωσε τη ζωή».

Ο 23 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης υπογράμμισε ότι «το να ζητάς βοήθεια σημάδι δύναμης, όχι αδυναμίας» και παρακάλεσε τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα να αναζητήσουν βοήθεια «πριν να είναι αργά».

«Ξέρετε πως ένας στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας; Ήμουν ένας από αυτούς», συνέχισε για να προσθέσει πως «δεν χρειάζεται να περιμένεις να χειροτερεύσουν τα πράγματα. Αν έχεις προβλήματα, σε ενθαρρύνω να ζητήσεις βοήθεια».