Φόρμα αναζήτησης

Κίνηση ανθρωπιάς από Σπαρτάκ Μόσχας: Aναλαμβάνει όλα τα έξοδα για το προσθετικό μέλος του μικρού Κασίμ (pics)

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σπαρτάκ Μόσχας θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος της επέμβασης για το προσθετικό μέλος που χρειάζεται ο Κασίμ Καντίμ, το δεκατριάχρονο παιδί από το Ιράκ που έχασε το πόδι του.

«Οι καλές πράξεις, όπως και ο αθλητισμός, δεν έχουν όρια. Το ίδρυμα μας βοηθάει παιδιά από όλες τις περιοχές. Μπορούμε να βοηθήσουμε τον Κασίμ», είπε ο πρόεδρος του ιδρύματος, «Σπαρτάκ για τα παιδιά», Αντρέι Φέντουν.

Ο φωτογράφος Ταϊσίρ Μάχντι αποθανάτισε τη στιγμή που Κασίμ έπαιζε ποδόσφαιρο με τις πατερίτσες και η συγκεκριμένη φωτογραφία κέρδισε την πρώτη θέση στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό «Andrei Stenin» με τίτλο «Desire for Life» το 2018.

Ο μικρός Κασίμ, που έχασε το πόδι του από βομβιστική επίθεση, όταν ήταν τριών ετών, προσκλήθηκε από τη Σπαρτάκ να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι της ομάδας, όπως και έγινε. Συγκεκριμένα, ήρθε σε αυτό με την UFA και μάλιστα έκανε και τη σέντρα του παιχνιδιού.

Στην επίσκεψη του, που περιλάμβανε μια επίσκεψη σε ένα τσίρκο αλλά και στο τζαμί της Μόσχας, υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις για την επέμβαση που θα κάνει για το προσθετικό μέλος.

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Μόσχας που τον εξέτασαν παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι πως μπορούν να χειριστούν την κατάσταση του και η Σπαρτάκ Μόσχας δεσμεύτηκε να καλύψει όλα τα απαραίτητα έξοδα για την εγχείρηση και την αποθεραπεία.