Φόρμα αναζήτησης

«Κεραυνοί» από πρώην παρατηρητή διαιτησίας: «Επηρεάζε βαθμολογίες των διαιτητών ο Ρέικβαρντ»

Σε μία τοποθέτηση, η οποία αν μη τι άλλο θα προκαλέσει αρκετές συζητήσεις, προέβη ο πρώην παρατηρητής διαιτησίας, Χρίστος Σκαπούλλης.

Μιλώντας στον ACTIVE (107.4 & 102.5) και την εκπομπή «Βάλε Ένα Γκολ», ο παλαίμαχος ρεφ εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Χανς Ρέικβαρτ (σ.σ πρώην επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας) τονίζοντας ξεκάθαρα πως ασκούσε πιέσεις στους παρατηρητές διαιτησίας για τις βαθμολογίες των διαιτητών.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη μετά που διορίστηκε ερευνών λειτουργός για να εξετάσει τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ο πρώην παρατηρητής διαιτησίας απάντησε:

«Εγώ δεν διαπίστωσα καμία εξέλιξη ή καμιά ανακοίνωση για να ενημερώνεται ο κόσμος. Δεν είδα τίποτε στο φως της δημοσιότητας. Απλά, εγώ θέλω να επισημάνω, σεβόμενος την ιστορία μου προς το ποδόσφαιρο ότι έκανα το καθήκον μου. Τώρα, αντιλαμβάνεστε η Ομοσπονδία δεν θέλησε να ευαισθητοποιηθεί, δεν ξέρω για τον λόγο, όμως θέλω να αναφέρω ότι αν δεν υπάρχουν καλοί παρατηρητές δεν θα υπάρχει πρόοδος στη διαιτησία. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της επιτροπής της διαιτησίας να κάθετε δίπλα στον παρατηρητή και να του λαλεί τι να κάνει. Δεν πρέπει να επηρεάζεται. Ο παρατηρητής μπορεί να είχε άλλα πράγματα στο νου του, αλλά όταν ακούει τα λόγια άλλου τότε μπορεί να αλλάζει και άποψη. Εκεί που πηγαίνε ο κύριος Ρέικβαρτ, ίσως να επηρέαζε».

«Η αποχώρηση του μόνο καλό θα κάνει στο κυπριακό ποδοσφαίρο», ανέφερε ο Χρίστος Σκαπούλλης και πρόσθεσε: «Οι διαιτητές και οι παρατηρητές μας θα νιώσουν ελευθερία. Αν ο Γάλλος, Μπετράντ Λαγέκ (νέος πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας) εργαστεί αξιοκρατικά και αμείβονται αυτοί που δουλεύουν τότε θα δούμε άσπρη μέρα».