Φόρμα αναζήτησης

Πανέτοιμη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική Κορασίδων (αποστολή)

Σήμερα Δευτέρα ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Εθνικής Κορασίδων ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Κ16 Γ’ Κατηγορίας, το οποίο θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη στη Μολδαβία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ταξιδέψει απόψε για την πόλη Κισινάου και η ΚΟΚ ανακοίνωσε την αποστολή.

Καλαθοσφαιρίστριες: Θωμά Μιχαέλα, Κοντού Κατερίνα, Κυπριανού Ιωάννα, Κυριάκου Παναγιώτα, Λάμπρου Παναγιώτα, Οδυσσέως Φαίδρα, Παπαλλά Δήμητρα, Σαββίδου Άνθη, Σιαμπουλλή Γεωργία, Στυλιανίδη Σοφία, Σωτηρέλη Σοφία, Τορναρίτη Κατερίνα.

Προπονήτρια: Δωρίνα Ιωαννίδου

Βοηθός Προπονήτρια: Γαλάτεια Αγιομαμίτη

Φυσιοθεραπευτής: Αντώνης Γεωργίου

Αρχηγός Αποστολής: Γιαννάκης Καπιτανής

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ

Θερμές ευχαριστίες από την ΚΟΚ σε τρεις γυναίκες που έγραψαν ιστορία στην γυναικεία καλαθόσφαιρα, οι οποίες συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στην προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών. Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση των προπονήσεων, οι νεαρές καλαθοσφαιρίστριες της Κύπρου είχαν την τιμή να συνομιλήσουν με μία εκ των κορυφαίων Ελληνίδων καλαθοσφαιριστριών όλων των εποχών, την αρχηγό της Εθνικής Γυναικών της Ελλάδας και δύο φορές MVP του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Εβίνα Μάλτση. Σε επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, η Εβίνα Μάλτση μοιράστηκε με τις νεαρές διεθνείς καλαθοσφαιρίστριες της Κύπρου τις δικές της εμπειρίες, στέλνοντας τις ευχές της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Ευρωπαϊκό που θα πραγματοποιηθεί στην Μολβαδία.

Μεγάλη τιμή για την Εθνική Κορασίδων αποτέλεσε και το γεγονός ότι η βοηθός προπονήτρια της Εθνικής Γυναικών της Ελλάδας, Ελένη Καφαντάρη, επισκέφθηκε την προετοιμασία της ομάδας μας. Η Ελένη Καφαντάρη μετρά πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό της τόσο στις ομάδες της, όσο και μέσω της Εθνικής Ελλάδας, με την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης της 4ηςθέσης στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2017 αλλά και την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2018. Η Ελένη Καφαντάρη παρευρέθηκε στο γήπεδο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και συμμετείχε στην προπόνηση των κοριτσιών, όπου είχε την ευκαιρία να διδάξει αρκετά πράγματα στις νεαρές κοπέλες.

Τα κορίτσια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επισκέφθηκε και η αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, Σοφία Θεολόγου, που συμμετείχε επίσης στην προπόνηση της ομάδας. Η Σοφία Θεολόγου μοιράστηκε τις εμπειρίες της με τα νερά κορίτσια, τόσο με την συμμετοχή της στην Εθνική Γυναικών, αλλά και μέσα από την αγωνιστική της πορεία σε σωματειακό επίπεδο.