Φόρμα αναζήτησης

FIBA: Η εναλλακτική πρόταση στην Εuroleague (pic)

Την… αντιπρότασή της στο αίτημα της Εuroleague για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 παρουσίασε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Όπως έγινε γνωστό από την FIBA, την Δευτέρα (25/9) κατατέθηκε η εναλλακτική πρόταση προς την διοργανώτρια αρχή της Εuroleague, αλλά και τους προέδρους των συλλόγων, ούτως ώστε να βρεθεί η λύση με το θέμα των «παραθύρων» για τις εθνικές υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά, στην τοποθέτηση της FIBA αναφέρεται:

«Σε απάντηση στις δημοσιογραφικές έρευνες για τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, η FIBA επιβεβαιώνει ότι παρουσίασε μια συμβιβαστική λύση στις 16 ομάδες της Ευρωλίγκας, στους προέδρους και στην ECA.

Η λύση έχει ως εξής: Κατά τη διάρκεια των παραθύρων του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου, όλα τα παιχνίδια των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου θα μπορούσαν να μεταφερθούν από την Πέμπτη στην Παρασκευή, ενώ τα οκτώ παιχνίδια της Ευρωλίγκας για την Πέμπτη και την Παρασκευή να μεταφερθούν την προηγούμενη Τρίτη.

Με αυτόν τον τρόπο οι ομάδες της Ευρωλίγκας θα μπορέσουν αγωνιστούν με τους καλύτερους παίκτες τους, επιτρέποντας παράλληλα σε αυτούς της Ευρωλίγκας να στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες τους».

Πηγή: onsports.gr

[bsa_pro_ad_space id=2][bsa_pro_ad_space id=1]