Φόρμα αναζήτησης

Ιτούδης: «Ζητάμε προπονήσεις με ήχο όταν παίζουμε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό»

Μαθημένος στα ελληνικά γήπεδα ο Δημήτρης Ιτούδης παραδέχτηκε ότι πριν τους αγώνες με Oλυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι προπονήσεις διεξάγονται με ήχους από τα μεγάφωνα, για να μπορέσουν οι καλαθοσφαιριστές του να εξοικειωθούν σε τέτοιες συνθήκες.

Ο 48χρονος Έλληνας τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε στην εκπομπή «Γωνιά των Προπονητών» της Euroleague για τις μεθόδους μίας σωστής προετοιμασίας κι αφού ανέλυσε την ρουτίνα της ομάδας του, είπε:

«Οι καταστάσεις μέσα στην χρονιά θα καθορίσουν τι απαιτείται να γίνει σε συγκεκριμένες στιγμές. Όταν έχουμε ένα νικηφόρο σερί, μερικές φορές χρειαζόμαστε φαινομενική κρίση ή προσπαθώ να δώσω κίνητρο στους παίκτες μου ή να τους προκαλέσω.

Και το κάνω πολλές φορές, όταν προσπαθώ να προκαλώ κάποιον ατομικά στην προπόνηση για να δω πώς μπορεί να διαχειριστεί την πίεσή μου στους ώμους του. Είναι επειδή πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, χρειάζεται να έχεις επίγνωση, κάτι που για παράδειγμα απαιτείται στο φάιναλ φορ με όλα τα μίντια και όσα αποσπούν την προσοχή.

Για παρόμοιους λόγους πολλές φορές προπονούμαστε με ήχους. Όταν έχουμε παιχνίδια στην Ζαλγκιρις, στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό ή στην Μπασκόνια, τα οποία είναι θορυβώδη γήπεδα, ζητάμε από τους τεχνικούς να βάλουν ήχο στο γήπεδο. Έτσι είναι η πραγματική ζωή κι έτσι δουλεύουμε».