Φόρμα αναζήτησης

Ισοφάρισε το χειρότερο ξεκίνημα σε φάση ομίλων ο ΑΠΟΕΛ

  • Η αποστολή μας στη Σεβίλλη με τον ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της στοιχηματικής εταιρείας Bet on Alfa.

Η ήττα του ΑΠΟΕΛ από τη Σεβίλλη στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», σε συνδυασμό με αυτήν της πρεμιέρας από την Ντουντελάνζ στο ΓΣΠ, άφησε τους γαλαζοκίτρινους χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές στον πρώτο όμιλο του Europa League.

Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα της Λευκωσίας ισοφάρισε το χειρότερό της ξεκίνημα σε φάση ομίλων, καθώς αυτή είναι η τρίτη φορά που αρχίζει με δύο ήττες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι και οι τρεις φορές που ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις τoυ σε ευρωπαϊκό όμιλο χωρίς βαθμό στα πρώτα δύο παιχνίδια, ήταν στις τελευταίες τέσσερις συμμετοχές του, την ώρα που, αντιθέτως, στις πρώτες τέσσερις παρουσίες του σε ομίλους κατάφερνε πάντα να πάρει βαθμό ή βαθμούς στην πρώτη δυάδα αγώνων του.

Η πρώτη φορά που μπήκε σε όμιλο με δύο ήττες ήταν το 2015/16 όταν στο Europa League έχασε με 3-0 από τη Σάλκε στο ΓΣΠ και με 2-0 από τη Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία, ενώ το ίδιο συνέβη και το 2017/18 στο Champions League, όπου ο ΑΠΟΕΛ έχασε με 3-0 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και ακολούθως με το ίδιο σκορ από την Τότεναμ στο ΓΣΠ.

Από εκεί και πέρα, οι γαλαζοκίτρινοι πήραν έναν βαθμό στα πρώτα δύο παιχνίδια το 2009/10 (Champions League), το 2013/14 (Europa League) και το 2014/15 (Champions League).

Τη «χρυσή» σεζόν 2011/12 (Champions League) είχαν στην πρώτη δυάδα αγώνων τέσσερις βαθμούς, ενώ η μοναδική φορά που μπήκαν σε όμιλο με δύο νίκες ήταν το 2016/17 (Europa League).