Φόρμα αναζήτησης

Η μεγάλη ευκαιρία για τους νεαρούς της Ανόρθωσης και το παράδειγμα του Πιέρου

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Δευτέρας 25/3)

Ο Τιμούρ Κετσπάγια θεωρείται δίκαιος προπονητής. Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι για να μην παρεξηγηθούμε.

Απέδειξε πάμπολλες φορές στο παρελθόν ότι δεν κοιτάζει την εθνικότητα των ποδοσφαιριστών. Όποιος αξίζει, θα παίξει. Είναι επίσης γεγονός ότι δεν διστάζει να δώσει την ευκαιρία στους Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Στην τελευταία του θητεία στον ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός ο οποίος ουσιαστικά έβγαλε στον αφρό τον Πιέρο Σωτηρίου και τον ανέδειξε, μολονότι είχε στη διάθεσή του και τον Φερνάντο Καβενάγκι!

Με τον Τιμούρ χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον προπονητή (μέχρι και τώρα, είναι η αλήθεια) ο Κωστάκης Αρτυματάς, ενώ βασικό στέλεχος ήταν και ο Μάριος Αντωνιάδης, τον οποίο μάλιστα είχε υπερασπιστεί σε μεγάλο βαθμό για την κριτική που δεχόταν.

Ίσως το μοναδικό θετικό της φετινής σεζόν για την Ανόρθωση είναι το γεγονός ότι βγήκαν μπροστά κάποιοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Δημήτρης Δημητρίου και Μιχάλης Ιωάννου μας συστήθηκαν φέτος για πρώτη φορά, αφήνοντας ομολογουμένως πολύ καλές εντυπώσεις.

Θετική η παρουσία και του Παναγιώτη Αρτυματά, που όσο περνούσε ο καιρός, τόσο γινόταν εμφανής η αγωνιστική του βελτίωση.

Βασικός το τελευταίο διάστημα είναι ο Νικόλας Εγγλέζου, ενώ στο ρόστερ βρίσκεται επίσης ο Φύτος Κυριάκου, που έχει λιγότερες συμμετοχές, καθώς επίσης και ο Ανδρέας Λεμέσιος, που ακόμη δεν πήρε την ευκαιρία του μετά την έλευσή του στην ομάδα από τη Νέα Σαλαμίνα τον περασμένο Ιανουάριο.

Υπάρχει, λοιπόν, ένας κορμός με ντόπιο στοιχείο και σε αυτόν η Ανόρθωση θα πρέπει να επενδύσει για το άμεσο μέλλον.

Την ίδια ώρα, όμως, θα πρέπει οι ίδιοι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές της ομάδας να αδράξουν την ευκαιρία που θα τους δοθεί και να πείσουν τον Τιμούρ Κετσπάγια ότι αξίζουν. Σε αυτή την περίπτωση είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να βγουν χαμένοι!