Φόρμα αναζήτησης

Η αισθητή παρουσία της Κύπρου στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τα συγχαρητήρια του ΚΟΑ

Με 17 χρυσά, 19 αργυρά και 10 χάλκινα μετάλλια επιστρέφουν στην Κύπρο την Παρασκευή (22/3) οι αθλητές μας από τους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από τις 8-22 Μαρτίου 2019 στο Άμπου Ντάμπι.

Οι αθλητές μας έλαβαν μέρος στα αθλήματα της καλαθόσφαιρας, του bowling, του bocce, της ποδηλασίας, της ενόργανης και ρυθμικής Γυμναστικής, της κολύμβησης και του στίβου.

Αξίζει να σας αναφερθεί ότι στους εν λόγω Αγώνες έχουν λάβει μέρος πέραν των 7000 αθλητών από 190 χώρες, ανάμεσα και η Κύπρος μας η οποία έχει εκπροσωπηθεί από 35 αθλητές, 14 συνοδούς/προπονητές, 1 Αρχηγό Αποστολής, 1 Βοηθό Αρχηγό Αποστολής και 1 Γιατρό.

Όλη η Κύπρος μας είναι περήφανη, όχι μόνο με τις επιδόσεις τους, αλλά κυρίως με τη συμμετοχή τους σε αυτή την τόσο μεγάλη διοργάνωση των Παγκοσμίων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων.

Μια τόσο μικρή χώρα αλλά με τόσο μεγάλους αθλητές, οι οποίοι καθημερινά μας διδάσκουν πολλά με τη δύναμη της θέλησης και της αποφασιστικότητάς τους.

Η κυπριακή αποστολή επιστρέφει την Παρασκευή και ώρα 10:20π.μ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, με την πτήση EK109 (Emirates Airlines).

Στίβος
Μαρία Χριστοφίδου   Χρυσό μετάλλιο 50μ τρέξιμο,  Αργυρό μετάλλιο μπαλάκι
Μιχαλάκης Προκοπίου  Χρυσό μετάλλιο 100μ περπάτημα, Αργυρό μετάλλιο μπαλάκι
Μιχάλης Σολωμού  4η θέση 100μ τρέξιμο,  6η θέση 200μ τρέξιμο
Θέκλα Δημητρίου  Αργυρό μετάλλιο 200μ τρέξιμο,  Χάλκινο μετάλλιο 100μ τρέξιμο
Σύνολο μεταλλίων Στίβου:  2 Χρυσά, 3 Αργυρά, 1 Χάλκινο
Καλαθόσφαιρα
Χρυσό μετάλλιο
Αναστασία Κυμίση
Αθηνόδωρος Σολωμού
Χριστιάνα Κυριακίδου
Δημήτρης Νεανίδης
Δημήτρης Αντρέου
Αιμίλιος Πέτρου
Γιώργος Χριστοδούλου
Παναγιώτης Πήλασα
Rayan Mehio
Βαλάντης Αντρέου
Bocce
Αντρέας Μαυρουδής  Χάλκινο μετάλλιο Απλό Αντρών, Χάλκινο μετάλλιο Διπλό
Γεωργία Στυλιανίδου  Χάλκινο μετάλλιο Απλό Αντρών, Χάλκινο μετάλλιο Διπλό
Σύνολο μεταλλίων Bocce: 3 Χάλκινα
Bowling
Ειρένα Ζαννεττή Αργυρό μετάλλιο Unified Double
Ελένη Παύλου Χρυσό μετάλλιο Unified Double
Ελένη Πελεκάνου Αργυρό μετάλλιο Απλό γυναικών, Αργυρό μετάλλιο Ομαδικό, Αργυρό μετάλλιο Unified Double
Παναγιώτα Λεωνίδου Αργυρό μετάλλιο Απλό γυναικών, Αργυρό μετάλλιο Διπλό, Αργυρό μετάλλιο Ομαδικό
Πέτρος Καλαμαρά  Χρυσό μετάλλιο Απλό Αντρών, Αργυρό μετάλλιο Διπλό, Αργυρό μετάλλιο Ομαδικό
Βασίλης Χριστοδούλου  Χρυσό μετάλλιο Απλό Αντρών, Χρυσό μετάλλιο Unified Double, Αργυρό μετάλλιο Ομαδικό
Σύνολο μεταλλίων Bowling:  3 Χρυσά, 5 Αργυρά
Ποδηλασία:
Χλόη Δημητριάδη 4η θέση 1ΚΜ ατομική Χρονομέτρηση, 6η θέση 500μ ατομική Χρονομέτρηση, 6η θέση 2ΚΜ ατομική χρονομέτρηση
Δημήτρης Χριστοφή  Χρυσό μετάλλιο 500μ ατομική χρονομέτρηση, 4η θέση 2ΚΜ ατομική χρονομέτρηση, 7η θέση 1ΚΜ ατομική χρονομέτρηση
Γιώργος Παύλου  Χάλκινο μετάλλιο 2ΚΜ ατομική χρονομέτρηση, 6η θέση 5ΚΜ ατομική χρονομέτρηση, 7η θέση 1ΚΜ ατομική χρονομέτρηση
Ηλίας Αντωνίου Χρυσό μετάλλιο 2ΚΜ ατομική χρονομέτρηση, 6η θέση 1ΚΜ ατομική χρονομέτρηση
Στέλλα Παπαβασιλείου Αργυρό μετάλλιο 5ΚΜ ατομική χρονομέτρηση, Αργυρό μετάλλιο 1ΚΜ ατομική χρονομέτρηση, Αργυρό μετάλλιο 2ΚΜ ατομική χρονομέτρηση
Σύνολο μεταλλίων Ποδηλασίας:  2 Χρυσά, 3 Αργυρά, 1 Χάλκινο
Ενόργανη Γυμναστική:
Έλενα Αντωνίου:  Χρυσό μετάλλιο έδαφος, Αργυρά μετάλλια στο Σύνθετο ατομικό, Δοκό και άλμα,  4η θέση Δίζυγο
Μαρίνος Κυριάκου Χρυσά μετάλλια Σύνθετο ατομικό, Κρίκοι, Δίζυγο, Έδαφος, Αργυρά μετάλλια ίππο και ίππο με λαβές, Χάλκινο μετάλλιο Μονόζυγο
Σύνολο μεταλλίων Ενόργανης: 5 Χρυσά, 5 Αργυρά, 1 Χάλκινο
Ρυθμική Γυμναστική:
Λουκία Γεωργίου: Χρυσό μετάλλιο Στεφάνι, Χάλκινο μετάλλιο Σχοινάκι, 6η θέση Κορδέλα, 7η θέση Κορίνες, 5η θέση στο Σύνολο
Νίκη Θεοδώρου: Χρυσό μετάλλιο Κορδέλα, Αργυρά μετάλλια σε Κορίνες και Σχοινάκι, Χάλκινο μετάλλιο σε Στεφάνι, 4η θέση στο Σύνολο
Σύνολο μεταλλίων Ρυθμικής: 2 Χρυσά, 2 Αργυρά, 2 Χάλκινα
Κολύμβηση:
Χριστίνα Μιχαήλ: 5η θέση Σκυταλοδρομία 5×50μ Ελεύθερο, 7η θέση 100μ Ελεύθερο
Ιωάννα Παφίτη: Χρυσό μετάλλιο 50μ Πρόσθιο, Χάλκινο μετάλλιο 50μ Ελεύθερο, 5η θέση Σκυταλοδρομία 4×50 μ Ελεύθερο
Πέτρος Χριστοδουλίδης: Αργυρό μετάλλιο 50μ Ύπτιο, 4η θέση 50μ Ελεύθερο, 5η θέση Σκυταλοδρομία 4×50 μ Ελεύθερο
Τιμόθεος Βασιλείου: Χρυσό μετάλλιο 100μ Ύπτιο, Χάλκινο μετάλλιο 100μ Ελεύθερο, 5η θέση Σκυταλοδρομία 4×50 μ Ελεύθερο
Σύνολο μεταλλίων Κολύμβησης:  2 Χρυσά, 1 Αργυρό, 2 Χάλκινα

 

Συνολικός αριθμός μεταλλίων κυπριακής αποστολής:

17 Χρυσά
19 Αργυρά
10 Χάλκινα

 

Θερμά συγχαρητήρια του ΚΟΑ για τη «χρυσοφόρα» συμμετοχή της Κύπρου

«Χρυσοφόρα» ήταν η συμμετοχή της Κυπριακής αποστολής στους Παγκόσμιους Ειδικούς Αγώνες 2019. Αυτό φαίνεται και από τον τελικό πίνακα των μεταλλίων, όπου η χώρα μας θριάμβευσε. Κατέκτησε  17 χρυσά, 19 αργυρά και 10 χάλκινα μετάλλια.

Για αυτή την ανεπανάληπτη επιτυχία και παρουσία μας στο Άμπου Ντάμπι, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε ολόκληρη την αποστολή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών.

Η Κύπρος όπως «χρυσοφόρα» άνοιξε την αυλαία των αγώνων, το ίδιο την έκλεισε. Αποκορύφωμα ήταν το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ κερδίζοντας την Ανδόρα  21 – 13.

Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν επίσης η Νίκη Θεοδώρου και Λουκία Γεωργίου στη ρυθμική γυμναστική, Μιχάλης Προκοπίου στο βάδην, Δημήτρης Χριστοφή στην ποδηλασία, Βασίλης Χριστοδούλου και Έλενα Παύλου στο μπόουλινγκ.

Συγχαρητήρια στους «χρυσούς» πρωταθλητές μας, αλλά και σε όλους τους άλλους αθλητές που κατέκτησαν αργυρά και χάλκινα μετάλλια, καθώς και σε αυτούς που συμμετείχαν στα αγωνίσματα τους.

Είναι με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που είδαμε τους νικητές της ζωής με τη θέληση και  την αγωνιστικότητα τους να τιμούν επάξια τη χώρα μας.

Γέμισαν όλους εμάς με ξεχωριστή περηφάνια, αποδεικνύοντας ότι έχουν και θέληση και τόλμη για διάκριση στον αθλητισμό. Ο ΚΟΑ  θα συνεχίσει να στηρίζει πολύπλευρα την Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών.

Τα θερμά συγχαρητήρια του Οργανισμού στους προπονητές των αθλητών, στην Ομοσπονδία, καθώς και στις οικογένειες τους, με την ευχή όπως σημειώσουν ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.