Φόρμα αναζήτησης

FIBA: Επιστολή σε 6 ομοσπονδίες και νέα πρόταση προς την Euroleague

Επιστολή σε έξι ομοσπονδίες που «συμπλέουν» μαζί της και έχουν ενημερώσει ότι θα καλέσουν στις Εθνικές ομάδες τους παίκτες της Euroleague για συμμετοχή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέστειλε η FIBA.

Η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ κάλεσε τις Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία, Ισπανία και Τουρκία σε συζητήσεις για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ και το νέο καλαντάρι, μαζί με εκπροσώπους των παικτών.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου στη Γενεύη. Να σημειωθεί ότι η επιστολή του Πάτρικ Μπάουμαν (Γενικός Γραμματέας της FIBA) εστάλη μετά τη συνάντηση που είχαν οι έξι μεγάλες ομοσπονδίες με ηγετικά στελέχη της FIBA.

Στο μεταξύ, η FIBA προχώρησε σε νέα πρόταση προς την Euroleague, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» στα «παράθυρα» της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με αυτή, η FIBA προτείνει η Euroleague να μεταφέρει όλα τα ματς της αγωνιστικής που δημιουργείται το πρόβλημα για Τρίτη, αντί Πέμπτης και Παρασκευής, προκειμένου οι διεθνείς παίκτες των συλλόγων να έχουν την άνεση να μεταβούν την επόμενη μέρα στις χώρες τους, να προπονηθούν με τις Εθνικές, να αγωνιστούν στα προκριματικά και την επόμενη Τρίτη να ενσωματώνονται και πάλι στους συλλόγους για την προετοιμασία, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής της Euroleague.

Υπενθυμίζεται ότι οι ταυτόχρονες αγωνιστικές υποχρεώσεις των παικτών σε Euroleague και προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου «πέφτουν» τους μήνες Νοέμβριο και Φεβρουάριο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ