Φόρμα αναζήτησης

Ερυθρόλευκη… «Σταχτοπούτα»!

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Tρίτη 20/5)

Παραμυθένια… Αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει στη φετινή πορεία της Νέας Σαλαμίνας. Οι ερυθρόλευκοι, πραγματοποιώντας μια ονειρική χρονιά, κατάφεραν όχι μόνο να μπουν στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, αλλά να τερματίσουν και στην 5η θέση. Ήταν ανταγωνιστικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ ακόμη και στα πλέι οφ, στα οποία όλοι πίστευαν πως δεν θα διεκδικούσε το κάτι παραπάνω, αποδείχθηκε μεγάλος… μπελάς για τους μεγάλους, στερώντας βαθμούς και από τις τρεις ομάδες που διεκδίκησαν το πρωτάθλημα.

Η Νέα Σαλαμίνα με την παρουσία της «ανάγκασε» τους πάντες να παραδεχθούν πως της άξιζε να βρεθεί στο πρώτο γκρουπ, αλλά εισέπραξε, ίσως, και τα περισσότερα συγχαρητήρια από κάθε άλλη ομάδα. Το προσωνύμιο της «Σταχτοπούτας» της ταιριάζει απόλυτα.

Τους αποθέωσαν

Με το τέλος του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος, την Κυριακή απέναντι στον Απόλλωνα, οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία γνώρισαν την αποθέωση και το ζεστό χειροκρότημα από όλους τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο «Αμμόχωστος», οι οποίοι έδειξαν με αυτό τον τρόπο την ικανοποίησή τους για τη φετινή πορεία της Νέας Σαλαμίνας.

Η επόμενη μέρα

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως με τα στοιχεία που έδειξαν φέτος οι ερυθρόλευκοι ο πήχης πλέον ανεβαίνει. Ή μάλλον καλύτερα, οι απαιτήσεις. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης καλείται να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα συνεχίσει και στο νέο πρωτάθλημα από εκεί που σταμάτησε σε αυτό που μόλις ολοκληρώθηκε.

Αφού πρώτα ξεκαθαρίσει ποιοι παίκτες θα μείνουν, ο Ελλαδίτης τεχνικός μαζί με τους συνεργάτες του αλλά και τη διοίκηση θα προσπαθήσουν να φέρουν ποδοσφαιριστές που θα προσθέσουν ποιότητα και θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας. Πάντως, στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.