Φόρμα αναζήτησης

Τα νεύρα άφησαν χωρίς διάκριση τον Απόλλωνα…

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Kυριακής 20/5)

Εδώ και 40, ίσως και 50 χρόνια, άρχισα να μελετώ το ποδόσφαιρο.

Θυμούμαι, μια ζωή σύγχυζα το πάθος με τα νεύρα. Πίστευα ότι ήταν το ίδιο πράγμα.

Τελικά, αφού το έψαξα, το επιβεβαίωσα. Άλλο νεύρα και άγχος, άλλο πάθος για διάκριση. Στα νεύρα ποτέ δεν έχεις καθαρό μυαλό, στο πάθος μπορείς να είσαι «καθαρός» και να βλέπεις τον στόχο και στα 90 λεπτά.

Με ποια αφορμή γράφω τώρα για τα νεύρα και το πάθος; Μα φυσικά με αφορμή τον Απόλλωνα που έχασε την υστάτη και το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Τα έχασε, ενώ κατά γενική ομολογία έπαιξε φέτος το καλύτερο ποδόσφαιρο…Μάλιστα και στους τελικούς των δυο τροπαίων βρέθηκε μπροστά στο σκορ και κανονικά έπρεπε να έχει το πάνω χέρι και σήμερα να πανηγύριζε και το νταμπλ! Τελικά, δεν πανηγύρισε τίποτε. Το έκαναν, σε βάρος του, πρώτα ο ΑΠΟΕΛ και ύστερα η ΑΕΚ.

Στον Απόλλωνα κάπου την έπαθαν στα κρίσιμα παιχνίδια. Δεν υπήρξε η απαραίτητη ηρεμία. Ειδικά στον τελικό κυπέλλου λίγο έμεινε να βγουν μαχαίρια σε κάποιες φάσεις.

Αυτό μπορεί να βόλευε την ΑΕΚ που ήθελε να δημιουργήσει σύγχυση, δεν βόλευε όμως τον Απόλλωνα που έπρεπε να έχει καθαρό μυαλό για να επιδιώξει ένα δεύτερο γκολ.

Τα νεύρα των παικτών του Απόλλωνα φάνηκαν και στις τελευταίες μεγάλες ευκαιρίες του Παπουλή. Τέτοια γκολ δεν τα χάνει ο Ελλαδίτης, κι όμως την Τετάρτη τα έχασε…

Φίλοι μου, το ποδόσφαιρο είναι μεγάλη υπόθεση, δεν κλοτσάς, μόνο αλλά παράλληλα σκέφτεσαι και λειτουργείς μέσα στο γήπεδο. Αν πνιγείς στο άγχος και στα νεύρα, τότε είσαι καταδικασμένος…

Και κάτι τελευταίο: στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εκδίκηση, υπάρχει ο στόχος.