Φόρμα αναζήτησης

Παγκύπριο, αλλά χωρίς Κύπριους!

Τι ρεζιλίκι είναι αυτό; Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έχει υποβιβαστεί εντελώς, πλέον κανένας δεν τον υπολογίζει και κανένα ρόλο δεν έχει να παίξει... [...]

Read More...

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Κυριακής 15/10)

Μία νέα έρευνα του CIES (οργανισμός που εδρεύει στο Νοσατέλ της Ελβετίας και προσεγγίζει με επιστημονικές έρευνες τον χώρο του ποδοσφαίρου) κατατάσσει τις ομάδες των 31 πρώτων πρωταθλημάτων της Ευρώπης (σύνολο 466 ομάδες) ανά ποσοστό ξένων ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι στιγμής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Ασφαλώς και δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Απλώς η επιβεβαίωση για την πρωτιά της Κύπρου έγινε κι επιστημονικά!

Από τις 466 ομάδες, οι πρώτες τρεις σε χρησιμοποίηση ξένων ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη είναι κυπριακές! Πρώτος ο Απόλλωνας με 99,8%, δεύτερη η Ανόρθωση με 95,3% και τρίτη η ΑΕΚ με 91,5%.

Μέσα στους πρώτους, κι όλοι οι άλλοι της παρέας. Μόνο ο Ολυμπιακός απουσιάζει, ας είναι καλά η FIFA που επέβαλε την απαγόρευση των μεταγραφών…

Φίλοι μου, πράγματι τα νούμερα μόνο θλίψη προκαλούν. Παγκύπριο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα χωρίς Κύπριους παίκτες! Μα το εννοήσατε; Οι πρώτες τρεις στη σειρά ομάδες βρίσκονται στην Κύπρο και οι υπόλοιπες 10 κάπου εκεί κοντά είναι!

Τι ρεζιλίκι είναι αυτό; Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έχει υποβιβαστεί εντελώς και πλέον κανένας δεν τον υπολογίζει, κανένα ρόλο δεν έχει να παίξει στις ομάδες της Κύπρου.

Η ΚΟΠ, πάντως, επιμένει και συνεχίζει με την ίδια ποινή. Στα 1.500 ευρώ η ποινή αν ξεκινήσεις τον αγώνα με έναν Κύπριο, στα 3.000 αν δεν έχεις κανέναν Κύπριο. Και οι μεγάλες ομάδες, των οποίων τα εκατομμύρια τρέχουν σαν ποτάμι, δεν νοιάζονται για τίποτα και πληρώνουν τα πρόστιμα.

Ας σκεφτεί όμως η ΚΟΠ να αλλάξει τον κανονισμό και αντί προστίμου να προσφέρει χρηματικά μπόνους. Όποια ομάδα βάζει τρεις Κύπριους στην ενδεκάδα να εισπράττει 3.000 ευρώ και αν το νούμερο ανέβει στους πέντε να πάμε στις 5.000 και με έξι να γίνονται 10.000! Κάντε το να δούμε αν θα αλλάξει κάτι…

Send this to a friend