Φόρμα αναζήτησης

Να φέρουμε τον κόσμο στις κερκίδες

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»

της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σάββατο 12/1)

 

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η κάρτα φιλάθλου έχει πετύχει απόλυτα τον σκοπό της. Εξαφάνισε τους μασκοφόρους από τα γήπεδά μας και λίγους μήνες μετά την εφαρμογή της ο καθένας μπορεί πλέον, άφοβα, να πάει στο γήπεδο και να παρακολουθήσει, άφοβα, όποιον αγώνα θέλει.

Εκείνο όμως στο οποίο έχουμε όλοι αποτύχει είναι να κρατήσουμε τον φίλαθλο κόσμο στις κερκίδες. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουμε καταφέρει να διώξουμε τη μεγάλη πλειονότητα του κόσμου από τα γήπεδα. Αν ένα απόγευμα προς βράδυ Σαββάτου και Κυριακής κάνετε έναν γύρο στις μπιραρίες, τις καφετέριες και τα γραφεία στοιχημάτων και μιλήσετε με κόσμο που βλέπει ποδόσφαιρο, τότε θα καταλάβετε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα.

Έχουμε την εντύπωση ότι στην πορεία τα τελευταία χρόνια έγιναν μεγάλα λάθη όσον αφορά το ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα. Δώσαμε εν λευκώ τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε διάφορα κανάλια-πλατφόρμες, τα οποία ουσιαστικά αποφασίζουν για τις μέρες και τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων. Από την άλλη αφήσαμε τα γήπεδα κι έγιναν «μαύρα τζαι γέρημα», αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τον κόσμο να τα επισκεφθεί.

Καλή η κάρτα φιλάθλου, βοήθησε το ποδόσφαιρό μας, ωστόσο το άθλημα θέλει πολύ πιο ουσιαστικές κινήσεις για να φέρει τον κόσμο πίσω στις κερκίδες, αν και φοβούμαστε ότι ήδη είναι πολύ αργά…