Φόρμα αναζήτησης

Ας μην το παρακάνουμε πρόεδρε, με τη Ρωσία δεν βγαίνουν συμπεράσματα

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Κυριακής 16/6)

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μετά τον αγώνα της Εθνικής μας με τη Ρωσία, στράφηκε προς τους προέδρους των ομάδων και τους κάλεσε να δουν τους Κύπριους παίκτες…

Αγαπητέ πρόεδρε, θα δουν τους Κύπριους οι προπονητές και όχι οι πρόεδροι, αλλά με τη Ρωσία αν με ρωτάς εμένα βγήκαν συμπεράσματα μόνο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αμύνονται οι διεθνείς μας.

Οι προπονητές των ομάδων θέλουν να έχουν παίκτες που να ξέρουν και να αμύνονται αλλά και να επιτίθενται, ανάλογα με την περίσταση και τον αντίπαλο.

Δεν λέω ότι οι νεαροί μας που αγωνίστηκαν εναντίον της Ρωσίας δεν ξέρουν να βγαίνουν μπροστά στο κυπριακό πρωτάθλημα. Απλώς αυτό που λέω είναι ότι το παιχνίδι με τη Ρωσία δεν ήταν κριτήριο για να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά τις ικανότητες των παικτών μας κι ας μην το παρακάνουμε.

Τα παιδιά έτρεξαν πολύ και μόχθησαν για να δεχθούν στο τέλος μια τιμητική ήττα, που θα μπορούσε να ήταν και τιμητική ισοπαλία ή μια ήττα-διασυρμός!

Μέχρις εδώ όμως. Από εκεί και πέρα ο καθένας σε ένα πρωτάθλημα αναλαμβάνει τις ευθύνες του…

Ευθύνες έχουν πρώτα οι ίδιοι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές που σταθερά πρέπει να ανεβάζουν το επίπεδό τους. Ευθύνες έχει η ίδια η ΚΟΠ που πρέπει να θέσει πιο αυστηρούς κανονισμούς πέρα των προστίμων και, τέλος, ευθύνες έχουν και οι ίδιοι οι προπονητές που πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δουλεύουν στην Κύπρο, όπου υπάρχουν δεκάδες ταλέντα που περιμένουν στη σειρά για να πάρουν μια ευκαιρία…