Φόρμα αναζήτησης

Ένωση: Εκεί όπου αρμάζει στην ιστορία της

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Δευτέρα 20/5)

 

Αυτή είναι η θρυλική και ιστορική Ένωση! Οι βυσσινί παρέμειναν στην πρώτη κατηγορία, εκεί όπου αρμόζει στην ιστορία τους. Στο Παραλίμνι πανηγύρισαν έξαλλα την περιπετειώδη, συγκλονιστική, αλλά και ανεπανάληπτη αυτή επιτυχία. Σε ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι – θρίλερ, ακατάλληλο για καρδιακούς που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των φιλάθλων της, η Ένωση, έστω και την υστάτη, έμεινε στην πρώτη κατηγορία. Εκεί που όλοι την είχαν ξεγραμμένη, με τρεις συνεχόμενες νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια κατάφερε να γυρίσει τα εις βάρος της δεδομένα. Αυτό που θα θυμούνται για πάντα οι βυσσινί είναι ότι το γκολ της παραμονής ήρθε στο δωδέκατο λεπτό των καθυστερήσεων στον αγώνα με την Αλκή. Η Ένωση αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει. Κατάφερε να παραμείνει για δεύτερη σεζόν στην πρώτη κατηγορία, αφού θυμίζουμε ότι η ιστορική ομάδα προερχόταν από τη β΄ κατηγορία, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ανεβοκατέβαινε από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία.

Με ψυχή χιλίων λεόντων, λοιπόν, η Ένωση ακόμη και όταν ισοφαρίστηκε σε 2-2, ο Γιώργος Κοσμάς και οι παίκτες του δεν τα έβαλαν κάτω και κράτησαν την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια.  Η Ένωση βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο, αφού μέχρι το 101΄… ήταν στη β΄ κατηγορία!

Αναβρασμός στο 2-2

Στο «Τάσος Μάρκου» έδωσαν το παρών τους πέραν τους 2.000 Παραλιμνιτών! Όταν η Αλκή πέτυχε το 2-2, κάτι που οδηγούσε την Ένωση στη β΄ κατηγορία, υπήρξε αναβρασμός στην κερκίδα μεταξύ των φιλάθλων της παραλιμνίτικης ομάδας, αλλά και αποδοκιμασίες, όμως το γκολ της νίκης του Φυτανίδη στην τελευταία φάση άλλαξε και πάλι το κλίμα και το έκανε πανηγυρικό. Μετά το τέλος του αγώνα αρκετοί φίλαθλοι μπήκαν στο γήπεδο και έγιναν ένα μαζί με παίκτες και τεχνική ηγεσία πανηγυρίζοντας έντονα την παραμονή.

Ήχησαν οι καμπάνες του Αγ. Γεωργίου

Η παραμονή πανηγυρίστηκε έντονα από τους Παραλιμνίτες μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές μαζί με τον πρόεδρο Γιώργο Τσόκκο διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό γενικά σε όλο το Παραλίμνι. Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, με εντολή του πατέρα Ηράκλη, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο ένθερμους φίλους της Ένωσης, ήχησαν πανηγυρικά οι καμπάνες του Αγίου Γεωργίου.