Φόρμα αναζήτησης

«Μηνάς Λυσάνδρου, παράγοντας ευρείας αποδοχής»

Στον Κύπριο νέο πρόεδρο της ελληνικής Super League, Μηνά Λυσάνδρου, αναφέρεται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον χαρακτηρίζει παράγοντα ευρείας αποδοχής, με σημαντικές επιτυχίες στη θητεία του στην ΑΕΚ αλλά και μεγάλη συνεισφορά σε νομικό επίπεδο.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται:

Ένας παράγοντας ευρείας αποδοχής, αναδεικνύεται μέσα από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 να αντικαταστήσει ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ τον επιτυχημένο Αλέξη Δέδε, όταν ο τελευταίος ανέλαβε επιτελικό πόστο στην ΕΠΟ.

Στη συνέχεια αναβαθμίστηκε σε διευθύνοντα σύμβουλο με σταδιακά περισσότερες αρμοδιότητες. Η παραγοντική του θητεία στην ΑΕΚ συνδυάστηκε με όλες τις μεγάλες «στιγμές» την τελευταία διετία, το πρωτάθλημα του 2018 και την επιστροφή στους ομίλους του Champions League και του Europa League.

Είχε σημαντική συνεισφορά σε νομικό επίπεδο, σε πολύ σημαντικές υποθέσεις της ΠΑΕ. Πιστώνεται ιδιαίτερα την επιτυχημένη υπερασπιστική γραμμή στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για την υπόθεση των επεισοδίων με τον Αγιαξ.

Πλέον, θα είναι υπεύθυνος (και) για την ευημερία της Super League, ενώ ταυτόχρονα θα παραμείνει στο πόστο του στην ΑΕΚ. Η περίπτωσή του είναι διαφορετική με εκείνη του προκατόχου του στην ΠΑΕ, Αλέξη Δέδε, ο οποίος ανέλαβε οργανική και έμμισθη θέση στην ΕΠΟ. Αντίθετα, ο Λυσάνδρου θα συνεισφέρει από το πόστο του προέδρου της Super League αμισθί, παραμένοντας στη θέση του στην ΠΑΕ, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με όλους τους προέδρους της Λίγκας.

* Ο Μηνάς Λυσάνδρου γεννήθηκε το 1980 στη Λάρνακα της Κύπρου και συνέχισε τις σπουδές του στο νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης με αντικείμενο τους Διεθνείς Αθλητικούς Οργανισμούς και στη συνέχεια στο ISDE στη Μαδρίτη με εξειδίκευση στο Διεθνές Αθλητικό Δίκαιο.