Φόρμα αναζήτησης

Δηλώνει έτοιμος να επανέλθει στην προπονητική ο Ανδρέας Μουσκάλλης!

Ποιος είπε ότι η καριέρα του προπονητή έχει ημερομηνία λήξης; Μάλλον το αντίθετο! Μάλιστα, ο Ανδρέας Μουσκάλλης αποτελεί στην εποχή μας το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα προπονητή που συμβιβάζεται στη νέα τάξη πραγμάτων του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Μετά από ένα διάστημα αποχής δεκαπέντε σχεδόν χρόνων ο αγαπητός σε όλους Κύπριος τεχνικός δείχνει αποφασισμένος να επανέλθει στους πάγκους και σίγουρα με την εμπειρία που διαθέται αποτελεί μια πολύ καλή λύση για πολλές ομάδες.

«Οπωσδήποτε μπορώ. Το ποδόσφαιρο είναι ιδέες, αγάπη και μια καθημερινή εφεύρεση προπονητικών μεθόδων σε όλους τους τομείς. Εγώ λέω ότι το 10% μόνο είναι τεχνική-τακτική. Το πνευματικό-ψυχολογικό κομμάτι είναι το 90%. Σε αυτό το κομμάτι διακρίθηκε γιατί συνέδεα το ποδόσφαιρο με την κοινωνία. Δεν το θεωρούσα τεχνοκρατικό κομμάτι αλλά ένα κοινωνικό κατασκεύασμα.

Θεωρώ ότι θα ήταν πιο εύκολο για μένα τώρα έχοντας την εμπειρία, τις έρευνες, την αγάπη και την πίστη στο ποδόσφαιρο. Τότε βασανιζόμασταν, τα κάναμε όλα οι προπονητές. Τώρα ένα επιτελείο έχει δέκα άτομα. Είναι βοηθητικοί και χρειάζονται. Εμείς δουλεύαμε κάνοντας όλες αυτές τις δουλειές», ανάφερε ενδεικτικά ο έμπειρος τεχνικός οντας φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Άκου τι λέει» του Super Sport FM 104.0.