Φόρμα αναζήτησης

Ο Αμπράμοβιτς έδωσε 100 εκατομμύρια για αποζημιώσεις προπονητών! (πίνακας)

H νίκη του Αντόνιο Κόντε στην εκδίκαση της υπόθεσης αποζημίωσης από την Τσέλσι, ενισχύει περισσότερο μία ιδιαίτερη… μαύρη τρύπα της αγγλικής ομάδας, που φτάνει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι χρήματα που χρειάστηκε να πληρώσει ο σύλλογος του Λονδίνου στους προπονητές που απέλυσε. Πρόκειται για έναν μακρύ κατάλογο απολυμένων τεχνικών, ξεκινώντας από τον Κλαούντιο Ρανιέρι και φτάνοντας έως τον Αντόνιο Κόντε, που τώρα βρίσκεται σε επαφές με την Ίντερ.

Η Τσέλσι θα υποχρεωθεί τώρα να του καταβάλει ποσό ύψους εννέα εκατομμυρίων λιρών (λίγο πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ), που ισούται με το τελευταίο έτος του συμβολαίου του, ως αποζημίωση μετά την απόλυση του περασμένου καλοκαιριού.

Φτάνοντας έτσι συνολικά σε 89,3 εκατομμύρια λίρες, περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έδιωξε εννέα προπονητές από τότε που αγόρασε τον αγγλικό σύλλογο, το 2003. Η απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο το 2007 παραμένει η πιο ακριβή (18 εκατομμύρια λίρες), ενώ ο διάδοχός του, Αβραάμ Γκραντ, ήταν εκείνος που έλαβε τη χαμηλότερη μέχρι στιγμής (5,5 εκατομμύρια λίρες).

Η πιθανή αποχώρηση του Μαουρίτσιο Σάρι στο τέλος της σεζόν θα ήταν η φθηνότερη για τον Ρώσο μεγιστάνα, αφού θα λάβει 5 εκατομμύρια λίρες.

Οι εννέα προπονητές που έχει απολύσει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς (τα ποσά σε εκατομμύρια λίρες):

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ