Φόρμα αναζήτησης

Ισότητα ανδρών-γυναικών στο ποδόσφαιρο της Νέας Ζηλανδίας!

Σε ...πράξη ισότητας των δύο φύλων προχώρησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας - Ποια απόφαση πάρθηκε που αφορά την πολιτική ισοτιμίας... [...]

Read More...

Σε …πράξη ισότητας των δύο φύλων προχώρησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας.

«Αυτή είναι μία σημαντική και καθοριστική στιγμή για το ποδόσφαιρο στη Νέα Ζηλανδία», τόνισε ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Αντι Μαρτιν, ανακοινώνοντας την συμφωνία που επετεύχθη, καθιερώνοντας την ισότητα στις πληρωμές προς τους ποδοσφαιριστές των ομάδων ανδρών και γυναικών.

Κατά συνέπεια, οι άνδρες και οι γυναίκες θα έχουν ίσα πριμ από τα παιχνίδια και δικαιώματα εικόνας.
 
«Αυτή η ανακοίνωση που κάνουμε, σημαίνει ότι είμαστε αφοσιωμένοι στην ισότητα και ισοτιμία στο παιχνίδι μεταξύ ανδρών και γυναικών. Θέλουμε ο αθλητισμός μας να συνεχίζει να αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς», πρόσθεσε ο Αντι Μάρτιν, υπογραμμίζοντας ότι οι παίκτριες της εθνικής ομάδας «θα αποτελέσουν παράδειγμα για τις άλλες 30.000 στη χώρα».

Η Σαρα Γκρεγκόριους, η μεγαλύτερη στην ομάδα, υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τη συμφωνία που επετεύχθη, λέγοντας ότι «είναι σημαντικό οι προσπάθειες των γυναικών να αναγνωριστούν τελικά».

Εκτός από τη Νέα Ζηλανδία, και η ομοσπονδία της Νορβηγίας έχει επίσης εφαρμόσει πολιτική ισοτιμίας μισθών για άνδρες και γυναίκες.

Send this to a friend